Malo sam pregledao forum i naisao na ovaj po malo "cudan" podforum na jednom forumu o e-cigaretama. Malo me kopkalo, interesovanje za ovakve teme. Vidim da su uglavnom postavljeni snmci dela poznatih klasicnih kompozitora i u uglavnom, klasicnom, originalnom izvodjenju. Komentara i nema bas mnogo jer je ocigledno i ovde kao i u ostalim sverama naseg sadasnjeg drustva slusanje klasicne muzike slabo zastupljeno. Mozda je i nekoga ko slusa istu sramota da to i prizna.
Klasicna muzika,za mene licno, je nesto sto bih nazvao bezvremenim. Nesto sto ne prolazi i ostaje zauvek. Nema klasicne kompozicije poznatog kompozitora koja je bila "letnji hit" i vremenom pala u zaborav. Sa klasicnom muzikom je drugacije. Ona nema rok trajanja ogranicen na vremenski period.
I sam sam ljubitelj ove vrste muzike. Volim je slusati u savremenim izvodjenjima nekih umetnika koji samim svojim pristupom izvodjenju ovakve vrste muzike daju istoj neki svoj pecat i cine je prihvatljivijom vecem krugu slusalaca. Klavirske izvedbe ove muzike Maksima Mrvice, Ricarda Klajdermana; violinske Vanese Mej; orkestarake Janija i jos mnogih mladjih i savremenih izvodjaca, omogucile su drugaciji pristup i shvatanje savremenih i klasicnih muzickih dela, prosirivanje kruga slusaoca i dodavanje savremene i razumljivije a samim tim i prihvatljivije note ovoj vrsti muzike.