Autor Tema: Kuda dalje?  (Pročitano 40046 puta)

Van mreže dusan021

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 203
  • -Receive: 65
  • Ugled: +66/-0
  • Pol: Muškarac
  • elektronske cigarete
Odg: Kuda dalje?
« Odgovor #30 poslato: Mart 05, 2016, 17:46:07 »
Citam sve ove postove i nekako mi zao sto nisam ranije presao na paru , tipujem da je bilo nekako lepse i da su se uzivaoci pare snalazili za opremu , pomagali jedni drugima necu da kazem da je bilo lakse , i da se danas ne pomazemo ali .....
Opreme na sve strane , tecnosti kojekakvih , oces kantal oces nikl oces titanium oces ss zicu , mod-ova kakvih pozelis , proizvodjaci samo izbacuju novitete da nemo's sve ni da pohvatas . U jednom momentu sam se zapitao pa gde sve ovo ide .....( meni je da se ne lazemo predpostavljam kao i vecini ovde eGo baterija pomogla da se skinem sa duvana ) , zapitao sam se kad ce neko od proizvodjaca da uz mod daje parce kabela da se lepo prikopcas na 220volti i paris .... ali nazad nema . Sebe svrstavam u umerene korisnike uz par regulisanih i jedan mehanicki mod mislim da mi i netreba nista vise , ali kad covek vidi svasta nesto novo i lepo valja kaze sebi ajd jos ovo i miran sam . U dobrom delu ove price smo i mi sami krivi(bar ja gledam tako) , kad moramo da imamo nove igracke.... nije nam bilo dovoljno eGo baterija ni 20w, pa ni 50w , sad ako nemas bar jedan mod koji je iznad 60-70w nisi vaper jbg.

Off @roonda , ne brini ziv je i radi kao sat

ovo je kucano na Olimpia masini

Van mreže roonda

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 158
  • -Receive: 470
  • Ugled: +470/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #31 poslato: Mart 05, 2016, 18:22:51 »
I jos dugo u zdravlju da te sluzi!

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Van mreže Joe

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 8998
  • -Receive: 3086
  • Ugled: +7330/-0
  • Nema nazad. Samo naprijed u sva 4 smijera.
« Odgovor #32 poslato: Mart 06, 2016, 09:01:29 »
Nemoj da žališ dusane za tim vremenom. Nije bilo baš tako lijepo i recimo "romantično". Bila je jedna grupa individua koja je opako koristila to vrijeme i u oglasima ( na jednom drugom forumu) "klala" gore nego država sada i što će ikada. Preprodavali su opremu iz Kine cijena x2 i čak x3 i više. Pamtim ih još jako dobro. Svakog pojedinačno. Zbog takvih sam i napustio taj drugi forum, jer se o tome povela diskusija. A ti i takvi su imali podršku administracije i moderacije. Pa je sve skupa ispalo jako ružno. Samo je nekolicina pomagala kolege jer nisu svi bili spretni sa karticama i nije bilo PayPala u Srbiji. One prve dobro pamtim i ne praštam, a drugima se zahvaljujem. Prve neću da imenujem jer neću da ih žigošem. Ove druge i ne treba imenovati jer oni to i ne žele u svojoj ljudskosti i dobroti. Na ovome forumu (prvopomenuti) su upozoravani na takve stvari pa su nas tada i zaobilazili u širokom krugu. Bilo je to vrijeme vrlo specifično. No, okrenimo se budućnosti...

Van mreže dusan021

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 203
  • -Receive: 65
  • Ugled: +66/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #33 poslato: Mart 06, 2016, 11:38:52 »
Ipak sam stvorio losu sliku tog vremena ..... delovalo je drugacije . Za sada nemam problema ni na jednom od tri domaca foruma koja pratim , tj. sa njihovim korisnicima i administracijom . Ima nas raznih ...pa bolje ko sto kazes da se okrenemo buducnosti i nadamo se da nas u Srbistanu nece bas u tolikoj meri zakaciti nadolazece sankcije po pitanju opreme i tecnosti

ovo je kucano na Olimpia masini

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 11182
  • -Receive: 13078
  • Ugled: +15513/-0
« Odgovor #34 poslato: Mart 07, 2016, 11:24:13 »
Za početak mi ne bi smetalo da izbace mehanički taster iz regulisanih modova koji vremenom počne da zeza ..

Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

Van mreže bobpp

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 6173
  • -Receive: 10517
  • Ugled: +11343/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #35 poslato: Mart 08, 2016, 02:03:22 »
« Poslednja izmena: Septembar 03, 2016, 02:13:04 ivanneko »

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 11182
  • -Receive: 13078
  • Ugled: +15513/-0
« Odgovor #36 poslato: Septembar 03, 2016, 02:11:02 »
Ne treba očekivati ništa revolucionarno barem sa moje tačke gledišta jer ništa novo ne prave po mom ukusu , modovi su sada prilično precizni i upotrebljivi kao takvi a što se tiče atomizera bolje od žice i vate mani ne treba  :00000003:
Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

Van mreže opushteno

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 233
  • Ugled: +519/-3
« Odgovor #37 poslato: Septembar 03, 2016, 10:37:27 »
Posto sam odusevljem keramickim grijacima, volio bih da naprave neki za m2t,  a da ne mora ic na 30w i vise, sto ce bit tesko ali nije nemoguce.  Sa svim se slazem sto ste gore napisali, tu smo djesmo, vise manje svi prolazimo kroz isto. Mene nisu losi ovi novi modovi, imam nekolika ali Pico me osvojio. Mene to zavrsava posao a uz to i mali, sto mi je jako bitno. Pomenuh keramiku ne samo zbog uzitka parenja, jednostavno ti stock grijaci su bas dobri. Traju dosta, ne zamaras se, nisu skupi. Za 10e dva mjeseca parenja :th_coffeetime: i to kakvog parenja :hooray:  Vidim u zadnje vrijeme i bez keramike ima odlicnih fabrickih grijaca. Nemam meraka ama nikakvog da slazem grijace, isprobavam neke varijante. Proslo me. Ne volim ogromne atije, sto se mene tice mogu bit i po 1ml, ionako promijenim po 7-8 aroma u toku dana. Volim mocno a malo, 18650 mora bit, jer sve ispod mi malo traje, a isto se kanim probat nekoga malca jer znam da cu bit zadovoljan pa makar i na 3 sata. Mene nije problem dosipat i nosit sa sobom koju bocicu, jedino na posao  nosim nekolike. Inace naspem tank i to je to za grad. U zadnje dva mjeseca sam postao umjeereni - mozda i pravi :th_coffeetime:  d2t  parioc zbog keramike. Podigli su mi se standardi iskljucivo zbog dozivljaja aroma. Nekako mi se poklopilo, da sam pokupovao masu nekih vockica, kremova koji su na keramici nevjerovatni. Kao sto rekoh na pocetku, ljubitelj sam m2t parenja, i jedva cekam ceramic m2t :) ne bude li ga, ostajem ovako, jednostavno ne mogu vise na pamuk.
« Poslednja izmena: Septembar 03, 2016, 11:02:40 ivanneko »

Van mreže badja007

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 2373
  • -Receive: 1338
  • Ugled: +1343/-0
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
« Odgovor #38 poslato: Septembar 03, 2016, 13:26:34 »
Prvo ja bih da se prvo u svoje licno ime zahvalim samom postavljacu ove teme a i celom timu za davanjem odg,.na pitanja oko ove teme.
Srecan sam sto i ja spadam u ovome timu jer sam dobio odg, i otklonio neke nedoumice a i doneo neki svoj zakljucak- kuda ide e-cig i kako dalje,.Jer se ovako vise nemoze
 (oprema non-stop stize i stize)

Sto se same tice teme:

Meni je zao sto ovo cujem da nece biti vise napretka u e-cig industriji,Da ce nova tehnologija baterija koja vec sada postoji,a  da se nece primenjivati sada samo zato sto nije trenutak i prilika jer treba jos uzeti para od vejpera na ovim platformama i dizajnu.
 Ipak se nadam da ce se kroz par godina neko da se seti kako da napravi baterije 5 puta veceg kapaciteta u 5 puta manjem pakovanju a u obliku cigarete.
Nista lepse ne bi bilo od moda i atomizera koji je u obliku cigare i da se drzi izmedju prstiju.
Nadam se da ce e-cig industrija opet poceti da radi na tome bas gde je i pocela napocetku a tu i stala.

Isto tako kao i svi vi probao sve od ecig opreme i bacao pare na hiljade evrova na ecig,probao svaku zicu i na velikim vatazama od jake struje plamenom spalio vatu i napravio pravu buktinju u samom atomizeru.
Nista od navedenog mi nije prijalo i ja se vratio starom proverenom setupu 0.25 zice oko 1.7mm u dual coil na mehanici i za mene nema dalje.

Kuda ide e-cig dalje meni se cini da ide ka android platformama telefona sa sve softverom i atomizerom unutra,sa ultra tankim i ogromnim ekranom i samo ce drip tip viriti.
To ce naravno ici dogovorom samih proizvodjaca konkurenata na trzistu i vazice dogovor i pravila izmedju sebe, koja ce se to inovacija pustati svaki mesec?.
Da se izbaciti mic po mic tek ponesto u dizajnu,.a zajednicki i jedini im je cilj koja ih ujedinjuje je: uzeti od nas vejpera svakog meseca sto vise para od e-cig modela koja ce se stancovati svakog meseca sa tek ponekim poboljsanjem.
Kupovacemo sve vise i vise e-cig opremu,a jedini nacin da se prestane sa kupovinom je pronaci se podhitno u setup i  zici,modu i tu treba podhitno i  stati.,Jer.,
Kraja nece biti,a svakojakih budalastina od inovacija e-cig opreme na zalost ce tek doci i biti..

Van mreže teodorica

• eCiginfo prijatelj
  • Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 407
  • -Receive: 463
  • Ugled: +799/-0
« Odgovor #39 poslato: Septembar 04, 2016, 12:08:17 »
Ako i bude isla dalje,neka to bude u smeru substitucije nikotina sa necim sa koga cemo se lakse skinuti.Mad i ta zelja bi bila kao Kita Ricardsa zamoliti da postane vegan

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #40 poslato: Septembar 04, 2016, 13:21:07 »
Tesko mi je da priznam ono sto mi se mota po glavi, ali moje misljenje je da nema dalje. I za to nam nisu krivi ni duvanski ni farmaceutski lobi, ni TPD, vec mi sami. Bice nas sve manje i manje, i na kraju cemo nestati, a ovaj nas nekad lepi sport ce ostati upamcen kao dobar pokusaj sa losom realizacijom. Pa pogledajmo na sta lici savremena oprema. Cela vaping industrija je podredjena maloj grupi prilicno nenormalnih korisnika, koji u okruzenju istomisljenika deluju ''cool'', a svakom normalnom, bilo pusacu ili nepusacu, izgledaju kao grupa retardiranih sistavaca koji bljuju oblake, i koji su nepozeljni i u lokalima i kao gosti u kucama. Nekada smo mogli da duvamo svoje sprave i tamo gde je zabranjeno pusenje, i to je bila jedna od velikih prednosti, a danas nas izbacuju i iz prostorija za pusace. I jos trazimo pravdu, nesvesni kako normalnom posmatracu to ruzno izgleda. Pogledajmo prve rezultate bilo kog termina pretrage na youtube. I ko ce makar malo normalan kad vidi one dimne masine u ljudskom obliku, u tome da vidi manje stetnu alternativu duvanu? Kad je neko zadnji put video predstavljanje nekog M2L ili umerenog D2L atomizera? Cak i kad vredni Kinezi izbace neko univerzalno resenje, retard ispred kamere kaze:'' Ovo je M2L, to je zastarelo i sranje i to necemo prikazivati, a ovo je super'' i grune oblacinu na 100+W. Normalan covek se toga plasi! Da me neko ne shvati pogresno, nemam nista protiv D2L nacina koriscenja, i cak je pozeljan i dobrodosao za odredjenu grupu korisnika kao drugaciji nacin. Medjutim, ono sto je nekad bio D2L, sada je to sranje, cucla za bebe, a prave sprave za prave muskarcine su sa rupom od bar 5mm, zicom od bar 1mm i na minimum 100W. Okidac koji me je naterao na pisanje ovog posta je razgovor sa jednim relativno novim vaperom, koji mi rece da je hteo da kupi kayfun lite, ali mu je komplikovano ono petljanje sa onim pertlama. Zato se odlucio za smok tfv4 jer mu je lakse postavljanje setapa. Youtube je zatrpan recenizjama Kayfuna iz vremena kad je to bio neupotrebljivi fiber atomizer, a za postavljanje vate se gotovo ne moze naci tutorial. Ok, Kayfun je dosta star model i logicno je da dominiraju recenzije iz vremena njegovog pojavljivanja. Ali taj Kayfun je takodje atomizer koji je prodat u rekordnom broju primeraka o kome svaki drugi model moze samo da masta, mozda cak u vecem broju nego svi ostali zajedno. Mnoge kolege u koje i sam spadam se i danas kunu u njega i posle 4 godine mu ne nalaze alternativu. Ovo je ocigledna potvrda da se radi o fenomanalnom proizvodu. Ali zasto taj isti Kayfun Lite nikad nije unapredjen bolje resenim punjenjem, podesavanjem vazduha, drugacijim izgledom, laksim postavljanjem setapa...? Mislim da je upravo to najveci problem zasto cemo nestati - zato sto nikad do sad nije napravljen umeren atomizer, lak za koriscenje, po prihvatljivoj ceni. Nikada nesto upotrebljivo i prihvatljivo prosecnom korisniku nije bilo lako dostupno vecem broju potencijalnih kupaca. Prodavci su prvo forsira cigalike igracke i plastikence koji su pisali na sve strane ili zagorevali, jer im je to bilo najpovoljnije za nabavku. Zatim su se pojavili nekoliko modela koji su bili odlicni, dosta kvalitetniji i dosta skuplji, ali sa ocajnom reklamom i kupcu neprihvatljivi zbog visoke cene. Sve vreme su bili prisutni gomila losih i nekoliko odlicnih  RBA modela po nenormalnim cenama za original i niskim cenama klonova medju kojima je jako tesko pronaci nesto dobro. Ovo opet dostupno samo aktivnim posetiocima foruma i drustvenih mreza, dok prosecan korisnik koji ne zeli da se edukuje, mora da se zadovolji onim sto nude lokale Ambrele sirom sveta. Moze se reci da nekom sirem trzistu nikad nije ponudjeno nista stvarno dobro. I onda globalna dostupnost tih parnih masina... I mislim da je tu kraj.

Ne znam zasto je sve to tako :017:  Ako je to neka strategija prodavaca i proizvodjaca, onda mora da su mnogo glupi. Ako je smisljen plan da se vaping iskoreni, onda je taj plan brizljivo isplaniran i savrseno realizovan od strane grupe eksperata. Kako god bilo, ja neku svetlu buducnost ne vidim. Na nacin kako se sada promovise, ovo vise sigurno nije manje stetna alternativa pusenju, a to ce verovatno uskoro dokazati i razna istrazivanja. Nie vise ni privlacno masama pusaca, jer je ruzno. Oni koji su prihvatili taj nacin koriscenja, nece dugo od momenta kad TPD u  punoj snazi stupi na snagu, jer ce im biti krajnje neisplativo. I na kraju ce nas ostati sacica koji cemo se snalaziti sa raznim DIY varijantama, sve dok bilo sta od komponenti bude moglo da se nabavi.

Postoji mogucnost da se nesto preokrene, i za to vidim nekoliko razlicitih modela, ali ih ne vidim ni u najavi. Mozd kad bi neki jaki igraci usli u ovu pricu, tipa duvandzije ili ozbiljni proizvodjaci elektronike... Mozda kad bi neki zakon ogranicio snagu na 30W... Ovim bi otpao veliki broj trenutnih korisnika, ili otisao u ilegalu, ali bi se otvorio put za nove. Imao bih jos sta da dodam, ali me mrzi a i moram da idem. Bas sam se smorio razlmisljajuci o buducnosti ;D

Van mreže badja007

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 2373
  • -Receive: 1338
  • Ugled: +1343/-0
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
« Odgovor #41 poslato: Septembar 04, 2016, 14:17:11 »
@liberprint hvala za post,procitao svako slovo po drugi put tvoj post i bas mi je tesko u dusi da prihvatam tu cinjenicu kao realnost.
Bas je steta za mene licno jer uzivam u vejpu svakog trena.
Ne dopada mi se to sto cujem,da budem sam cudna i usamljena pojava u vejpu,da ce biti unisten do kraja.
Velika je  moc duvanske industrije i meri se milijardama eura pa mogu da rade sta god hoce..
Generalno neka moja opazanja:
(ljude i zene koje znam svi puse)
Pa makar i pare da nemaju za leba a za cigare mora da bude,kad su pod stresom i probleme puse,kad je radost opet puse..Hteo sam da kazem da brdo para ide toj duvanskoj industriji i da je svemocna sa takvim kapitalom.
u eu gotovo da nema nikakav vejp,kod nas isto,.ja  eto jedini u gradu aktivno vejpujem.Ne svidja mi se to sto cujem i bas mi je zao ako ce tako biti..

Van mreže Joe

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 8998
  • -Receive: 3086
  • Ugled: +7330/-0
  • Nema nazad. Samo naprijed u sva 4 smijera.
« Odgovor #42 poslato: Septembar 04, 2016, 15:11:35 »
Motivi kostiju, lobanja, đavolovih glava i ko zna kakvih karakondžula u kombinaciji sa nemaštovitim dizajnom bezbroj kutija koje liče jedna na drugu. Uz Neke zadrigle, izbuljene. Nekulturne i neinformisane o materiji egzibicioniste koji laprdaju na You Tube klipovima. Koji čine čudne stvari pred kilavim kamerama izigravajući nekakve "recenzente" Alavim proizvođačima koji ciljaju na neko underground tržište USA. Nekakvi istetovirani, pirsingovani čudni ljudi oku običnog čovjeka, koji radi 09-17 h u nekoj kompaniji. I još puno toga ja mogu ovako negativno opservirati, a nisam ni došao do atomizera. Sve to skupa je (po mom skromnom mišljenju) Uz pomenute velike uvoznike i rebranding experte zgadilo početniku vape. Skoro i meni. Ali eto ja imam sreću da pripadam grupi ljudi koji na sve to gledaju bitno drugačije. I sam sam prinuđen da parim na modu od 200 W iako ne prelazim i ne mijenjam podešavanje od 30 W u TC režimu na Ni200 setupu jako dugo. Znači potpuno mi je svejedno da li je elektronika DNA 40, 60, 75, 200 ili 250 ja imam ista podešavanja. Eto znači mi Escribe pa sam se okrenuo EVOLV-u. Nije mi jasno šta se dešava sa YiHi-jem. Nikad odvratnije modele modova nisu izbacivali. Tužno. Bili su na vrhu sa SX Minijem S i M. Od tada pa nadalje debakl.

Da ne bi sve ličilo na moje negativno opserviranje aktuelnih zbivanja o vape-u da dam ponovo nakon nekog vremena mišljenje kako ja vidim budućnost vape-a iz vizure današnjeg dana. Ne vidim nikakvu budućnost.

Lično mislim da treba stvoriti određene zalihe opreme koja je adekvatna svakom korisniku pojedinačno na osnovu njegovih navika i potreba jer sve liči da će uskoro ovo postati još jedan od rudnika iz kog državni aparati ispumpavaju poreske zahvate. Što podrazumjeva dalju hiperprodukciju nekvalitetnih, jadnih i kratkotrajnih sa aspekta kvaliteta proizvoda.

Sebe vidim u potpunoj ilegali u grupi ljudi u kojoj jesam, kako ispomažemo jedni druge i održavamo, prepravljamo i modifikujemo ono što imamo. Razmjenjujemo opremu i družimo se. Kao kakav klub ljubitelja nekakvih egzotičnih automobila iz davnih vremena. Spačeka, Fića i slično...

Iskreno žao mi je što ne mogu da vam ponudim svoju fotografiju kako imam 3 boje kose i gutam modove,  kerebečim se i bljujem ogromne oblake. Jer sam običan čovjek od 45 godina kratko i klasično ošišan sa svojim manama i vrlinama. ali i dozom kulture i otmjenosti, ukusa kojem sve ovo što se sada proizvodi jako ne prija. Nisam gađao nikoga pojedinačno sa željom da ga uvrijedim. Nije mi to cilj. Ali ne želim da vaping ostane ono što je postao. Parada nakaza, kiča i jeftinih nekvalitetnih proizvoda.

Živili.  :00000003:

Van mreže raw2sienna

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 389
  • -Receive: 1274
  • Ugled: +2206/-0
  • Dopisnik iz inostranstva aka k2b
    • slo-vaper
« Odgovor #43 poslato: Septembar 04, 2016, 16:29:55 »
Evo mene - da ne zapadnete totalno u depru  :dance:

Polazim sa sličnog stajališta o trenutnom stanju kao LiberPrint i Joe - al imam nekih primjedbi - po mome dosta važnih:

1.Ne treba biti usmeren samo u USA rivjuvere! Pa i ruske u zadnje vreme...kod ovih je najviše izražena komponenta parenja kao scenska umjetnost za DRUGE (za one koji gledaju i dive se vašim/njihovim oblacima) a ne kao intimna razvada/ajde ovisnost bivšeg pušača koji traži zdraviju i manje štetnu alternativu. Pogledajmo malo i ITA rivjuvere (koje dosta sledim i na forumima - tamo je 60-70% vapera na M2L), madjarske (ne tudum - ali pogledam neku recenziju zbog statistike  :o - dosta genova i ostale M2L opreme), japanske (he he - čista vizuala al ima M2L dosta), francuske (mnogo tih M2L dripera, male snage, mehanika & custom modovi), Indijskih vapera - pa i recimo UK Todda i Igetcha69. Tako se stekne nekakav prosječni profil vapera recimo u EU  pa i šire...
Mozđa je nešto u podsvesti vapera rvjuvera dviju svetskih supersila - USA i Ruske federacije - da mora obim pare, jačine struje nekako dominirati i ušutjeti sve ostale pristupe. Naročito USA - a i ruski drugovi im dosta zvesto slede u toj nonšalanci...
Izgleda da su trenutne zalihe opreme M2L korisnika dovoljne - i tržište reaguje na način da se proizvodnja ovih smanjuje.Govorim o klonovima koji su zastupljeni u največem broju baš kod M2L korisnika - nije mnogo njih spremnih da odvoje 100-150$ za primjerak originala....

2. TPD i FDA regulacija če sigurno pročistiti redove proizvodjača vape opreme - što je loše - al za nas kao korisnike možda i prilika da se polako ukloni kaos i nepregledna ponuda na trgu. Ja mislim da smo sada baš u toj fazi kad kineski proizvodjači izbacuju dnevno nebroj novih sprava jer znaju da neče moči više dugo.Doči če do nekih novih monopola - velike firme če raditi razvoj i plačati sve dažbine za nove produkte - što nije dobro. Največji upitnik/XXXX /??????? u toj sceni je  - da li če na velika vrata uči u tu igru duvanske multinacionalke. Da li če još dugo muzti kravu analognog - duvana - kakogod  ..... ili če tu "prljavu" konzumaciju nikotina ostaviti za treči svet. Tamo - kako vidimo - drže sve niti u rukama...Kakogod - teško je složiti u zajednički interes :
- Big Tobacco
- Big Pharma
- pušače koje žele promjenu
Zbog toga mislim da je dobro da ima diverzifikacije - pa makar kosti i lobanja za neke subkulture vapera - kao da imamo jedan i svemoguči/troedini Big Tobacco.Kaos demokracije ili diktatura onih koji znaju/imaju/vladaju svemu...Ja sam uvjek za 1.variantu - mada je ona napornija i traži neprestano ispitivanje i tapkanje u mraku ponekad  ;D

3. Zašto nemamo neke kulturne ponude - specifično M2L atomizera za "umjerene" korisnike po normalnoj ceni od 30-40-50$ EU porekla?Teško pitanje...
Zaššto se to pušta da klonira kineska garažna industrija ili nešto pokušava po nekoj svojoj filozofiji čak da dizajnira?

U kapitalizmu (kako ga ja shvatam) je tako da kad se stvorii neka potreba u nekom vremenu odgovori i ponuda.
U više puta ponuda kreče prije - pa se naknadno umjetno stvara potreba za njom.
Ja mislim da se vape ne može zabraniti i da ljudi koji su u njemu 6 mjeseci ili više - neče se tek tako vratiti na pljuge.
Ne vjerujem da če neko zbod nedostatka opreme prestati sa parenjem.Biče teže za nove korisnike - ako bude društvena klima (potpomognuta sa  kapitalom interesnih lobija) protiv vapera i protiv parenja.
Al voz je krenuo - i nazad nema više puta. Možda napred - u nekom novom pravcu koji još ne poznajemo i za koji se možda bojimo da nam se neče svidjati. Al ništa o nama - bez nas  :dance: . To si treba izboriti - ne dolazi samo na tanjiru....

Van mreže Morgana

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 3091
  • -Receive: 7354
  • Ugled: +9232/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #44 poslato: Septembar 05, 2016, 23:15:05 »
Ne pratim mnogo trendove...

Na samom pocetku nije bilo tako... odusevljavala sam se svim i svacim... zeleci bolju opremu punijji ukus vise pare...

Ali, vrlo cesto se desavalo da upravo to sto trazim ne dobijem  ;D  spolja gladac a unutra jadac sto bi rekli ljudi...

a onda sam se pronasla u opremi koja mi potpuno odgovara i aromama koje mi prijaju... te nisam sklona promenama

i zasto bih ... trositi novac za nesto sto ti nije potrebno i  samo zasto sto je aktuelno ne znaci da je kvalitetno ... ali cak i da jeste opet ne vidim poentu...

imam sve sto mi treba... ne moram biti "in" da bih uzivala u vapingu ... tako da ja buducnost vapinga vidim u onome sto vec posedujem  :morgana: