Autor Tema: Kuda dalje?  (Pročitano 40048 puta)

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
Kuda dalje?
« poslato: Mart 02, 2016, 16:10:31 »
Ne tako davno divili smo se provariju koji je prvi imao bas bas stabilan napon do 10W. Onda su dosli napredniji uredjaji, prvo Joyetech eVic sa naprednim menijem kakav vidjamo na savremenim modovim, a zatim i razni ZMax-ovi koji su doneli VW podesavanje, i to cak do 15W. Zatim se pojavio i DNA20 sa neverovatnih 20W :yikes:  U to vreme negde i baterije su napredovale, pa su gladni korisnici poceli da karabudze niske otpore na mehanici kako bi prebacili 20W, a Evolv je odgovorio novim chipom - DNA30. Vrlo brzo su stigli i klonovi i razne kinekse varijante chipova. I... tu se gotovo stalo. I da gladne kolege ne izmislise vecu rupu na saksiji ko zna u kom bi se smeru sve to razvijalo. Neko "pametan" je skontao da tecnosti sa manje nikotina ne iritiraju pluca i da se mogu vuci diektno, i braci iz Shenzhena su se prosirili vidici.

Danas se atomizeri za povlacenje u usta pa u pluca gotovo ne proizvode, bar u Kini (osim klonova). Razlog za to nije samo forsiranje vece potrosnje tecnosti. Boli uvo proizvodjace opreme za tecnosti. D2L je pre svega otovorio nove mogucnosti za razvoj opreme. M2L korisnici su zadovoljni nekim Kayfunima, ruzama... Vole povremeno da kupe neki atomizer ali i ne moraju, i u jednom momentu nadju svoju idealnu opremu i nje se drze. Od opreme traze da radi stabilnio na maksimalnih 15-20W, sto je u vapeskom vremenu odavno postignuto. I samim proizvodjacima bi islo na ruku da ne moraju svaki cas da menjaju proizvode i trkaju se sa konkurencijom. Ne bi bilo zaliha starih modela, ne bi se moralo ulagati u razvoj, nove alate, tehnoligije... Medjutim, nemilosrdna propaganda, novi zakoni, i pretnja novim zakonima i ogranicenjima su uzeli danak, pa je sve manji broj novih korisnika i trziste ne raste kako je planirano, ili kako je to u pocetku izgledalo. I sta je drugo proizovdjacima ostalo nego da se bore za postojece korisnike? Stancovanje novih, po karakteristikama slicnih i vizuelno razlicitih modela, nije dovoljno da nahrane masivnu novoformiranu granu industrije, sa svojim vojskama radnika, ogromnim halama i gladnim gazdama. Treba probuditi glad. I tu na scenu stupa prethodno pomenuta: njeno velicanstvo - rupa. Trenutno je cela ova industrija bazirana na rupama, i sto su vece to vise para i pare donose. Velike rupe na D2L atomizerima su odgovorne za razvoj i usavrsavanje kontrole temperature, porast snage do neverovatnih 200+W, modove sa vise baterija... Zatim, tu su razne vrste zica i dodavanje na kasicicu podrske za njih, baljezgarije kako je neka stetna kako bi se progurala druga i podrska za nju... Zatim atomizeri sa punjenjem odozgo, pa cure -  ne cure, pa piju - ne piju, pa daj 3,4,5,6mm rupu, pa dual, singel coli ili kobinovano... Naravno, glavni posao odradjuju verni psi - recenzenti -  koji za saku dolarcica ili po koji komadic opreme pevaju hvalospeve i teraju bale na usta gladnim potrosacima. Trenutno, posao cveta, radnici dobro placeni a gazde trljaju ruke. Za potrosce, zombije i leminge, savrseno ih zabole uvo. I pitamo se: jel moguce da jedan proizvodjac izbaci 10 razlicitih glava za atomizer, a ni jednu M2L? Moram priznati da je dizajn pojedinih novih modela Kineskih atomizera fantastican, i da i sam cesto dolazim u iskusenje. I verovatno upravo na tu kartu i igraju - da cu ja da kazem: "Ma daj da nahranim moje gladne oci, a za pluca i za celo telo bas me briga. A i pravljenje oblaka je bas super." I onda price:" Ma nema veze sto je to D2L atomizer, roknes malo deblji grejac i dignes snagu na 30W i radi kao M2L. Malo vruca para, ali se naviknes i posle ti bas super." I ta prica prolazi, samo dokle?

Sve mi se cini da se uprkos trudu e-cig lobija, ova indrustrija ipak posustaje. Videli smo zahvaljujuci kolegama da je 200W nemoguce koristiti, osim ako nas ne naloze da je kul da duvamo vatru ;D  Verujem da je sledeci korak podizanje materijala od kojih su izradjeni modovi na visi nivo, sto su verovatno cuvali za kraj. U medjuvremenu pokusavaju da nam podvale razne grejace zalivene u keramiku i izradjene od raznih metalnih sparinga. Iskreno se nadam, i verujem, da nismo bas toliko glupi i da im to nece proci. Ako prodje, tu im se otvara put za vece modove sa vise baterija, kako bi mogli da izguraju nepotrebno veliku snagu kako bi se to sranje zagrejalo. Verujem da ce na tome raditi i da je to pesma koju ce pevati recenzenti naednih meseci, ali verujem da cemo mi ostati gluvi za njih ovog puta.

Za nesto drugo uopste nemam ideju u kom smeru ce se ovo razvijati. Ima li neko drugo mozda neku viziju? ;D

Guru

• Gost
Odg: Kuda dalje?
« Odgovor #1 poslato: Mart 02, 2016, 16:33:50 »
Slazem se 100% svega sto je napisano.

Malo je industrija sto kazes posustala ili mozda bolje reci odlutala.

Ne vidim sta bi jos mogli da izmisle, sem eventualno grejaca koji ce zaista vecno da traje i kome nece trebati vata da bi proizvodio paru niti bilo kakav drugi "feed" materijal.

Na pocetku sam koristio ProTank 2 mini i bio odusevljen i onda sam naravno kupio Kayfun koji je bio zaista vrhunski (i dan danas) je atomizer, pokriva 100% svacijih potreba. Jedan driper uz to za testiranje tecnosti i generalno je to sve sto bi pocetniku i malo naprednijem korisniku zavrsavalo posao.

D2L parenje na nekim atomizerima zaista daje poseban uzitak i neverovatnu aromu, ali nije da nisam ljubitelj, vec mi je neprijatno i neprakticno da gusim porodicu i prijatelje u tim oblacima pare, ma koliko oni bili neskodljivi po okolinu.

Evo primer recimo, Fogger V4 koji sam imao pre skoro dve godine, bio je parna masina u to vreme i atomizer sa jako puno vazduha. Sada sam uhvatio sebe kako taj isti Fogger koristim za m2l vejp sto je u vreme prve nabavke bilo prakticno nezamislivo. Jednostavno sa ovim novim atomizerima odlutas i vise nisi ni sam siguran da li si standardni m2l, d2l vaper ili nesto izmedju.

Sto se modova tice, to je vec postalo poprilicno napadno i dosadno.

Jedan dobar, skladan mali mod sa jednom baterijom ili jednom integrisanom LiPo baterijom veceg kapaciteta je sasvim dovoljan. TC moze, ali ne mora, meni nije preterano koristan sem za bezbrizno dripovanje ponekad.

Evolv kick V2 je bio nesto najbolje sto se pojavilo i ponekad pozelim da nikada nije napravljenja neka jaca kutijaa, jer zaista se sada sve svodi na dizajni i osvajanje simpatija kod musterija.

Kada sam kupovao Hana 30W klon da bih ugradio DNA 30 cip, secam se gomile ljudi koji su me zezali zbog kocke, a danas prakticno 99% ljudi koje znam ima bar jednu kutiju. Ok, jednostavno, mehaniku je zgazilo vreme i to je de facto.

Bet i ja smo parili tih 200w i to je sve, samo ne normalno. Za zezanje, ok, a mozda cak ne i zezanje.

Preko 100W nema potrebe, do 100W je ok za TC modove zbog brze paljenja grejaca koji imaju nesto duzi heat up od standardne postavke, ali to je to.

Na kraju sam kupio Ego One Mega 2600mAh bateriju jer mi nedostaje lakoca nosenja, oblik mehanike i punjenje baterije u svakom trenutnku, gde god se nadjem, svako ima punjac od mobilnog ako ne daj Boze zapne.

Koriscenje svega ostalog je vec postao hobi i zelja da se proba sve i svasta. To podrzavam kao neku vrstu hobija, ali sam i sam u jednom trenutku toliko preterao da me je sramota bilo sta sve imam od opreme i sedim, gledam, ne verujem :)

Sto se mene tice, neka naprave nesto kao Ego One Mega mod koji ce imati regulisanu snagu, kostati koliko i Ego One Mega, atomizer sa grejacem gde ne treba nikakva vata i ciscenje pod mlazom vode i tu je kraj.

Sve ostalo je postalo kao softver i hardver za racunare, imas ono sto radi, ali uvek moze "brze i bolje".  :smart:

Van mreže bobpp

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 6173
  • -Receive: 10517
  • Ugled: +11343/-0
  • Pol: Muškarac
  • elektronske cigarete
« Odgovor #2 poslato: Mart 02, 2016, 17:00:46 »
Poceh i ja da pisem referat ali posto se slazem sa svime zapravo nema svrhe...

U prirodi nam je da hocemo vise i ...ne,ne bolje vec opet samo vise  ;D .
Sumnjam da tu ima pomoci,bar ne u smislu samokontrole i sl. Ovo ce i dalje ici na tu stranu sve dok se ne pojavi neko ogranicenje - ogranicenje po pitanju fizike,hemije,materijala,zdravlja ili mozda zakona (sto licno ne zelim).

Jedinu drasticniju promenu mogu videti u promeni osnove tecnosti,u istom smislu kao sto je duvan kao takav odredjivao velicinu cigarete mnogo bolje nego zakonodavci i sprecavao nas da zavijamo bale istog.

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 11182
  • -Receive: 13078
  • Ugled: +15513/-0
« Odgovor #3 poslato: Mart 02, 2016, 19:45:45 »
 Da bi znali u kom smeru da krenemo dalje prvo moramo razgraničiti nekoliko pojmova i utvrditi svoj lični status u vape svetu , dakle da vidimo ..
Neko će reći "pa ti koristiš početničku opremu" , molim gospodo ?
Po mom mišljenju postoji oprema za manje zahtevne i oprema za zahtevnije korisnike što znači da sam ja manje zahtevan korisnik a ne početnik ili malo napredniji korisnik zato što koristim na primer PT2 na 7-9W te da bi prešao u tabor iskusnih-naprednih moram koristiti tešku artiljeriju da ne kažem opremu za jako zahtevne korisnike tipa što više snage i što veći oblak bolji i status ..
Pošto smo to rešili dalje možemo usavršavati svoje uživanje u vapingu kada za to bude imalo prilike a zavisi od ponude proizvodjača vape opreme  ;D
Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

Van mreže Joe

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 8998
  • -Receive: 3086
  • Ugled: +7330/-0
  • Nema nazad. Samo naprijed u sva 4 smijera.
« Odgovor #4 poslato: Mart 02, 2016, 20:16:33 »
Lijepo ste vi to momci opservirali. Problem (uslovno rečeno) kod ovakvih tema jeste da ako jedan ili više korisnika opširno iznesu mišljenje sa kojim se slažeš. Ostaju samo nijanse koje možeš dodati. Međutim ja se neću bazirati na evoluciju opreme već na vlastitu viziju. Šta je to što bih ja želio da vidim u budućnosti i u kom smjeru želim da se kreće razvoj vape-opreme.

Želim velike modove opremljene platformama kvalitetnim i funkcionalnim  kao što je DNA 200.

Želim multifunkcionalne atomizere sa više varijanti RBA glava. Za različite varijante vape-a.

Želim male jednostavne uređaje koji će biti kompatibilni sa pomenutim multifunkcionalnim atomizerima.

Želim da svima budu dostupni finansijski, uređaji kakve sam iznad pomenuo.

Hiperprodukcija je izbacila na tržište ogromnu količinu opreme koja ne zadovoljava ni minimum kvaliteta, a samo se možemo tiješiti da su oni eto uprkos niskoj cijeni i lošem kvalitetu materijala od kojih su izrađeni sa ugrađenom  elektronikom koja je neprecizna  ipak kvalitetni za svojih 30, 40, 50 USD. Ne dame i gospodo. Nisu ! Rizikujem da nekoga uvrijedim ali mi smo zatrpani škartom i lomom. Pomirili smo se sa njihovim nedostacima i parimo. Više ili manje kvalitetno i uspješno. Nadomješćujemo nekvalitet domišljatošću i snalažljivošću. To nije i ne može biti riješenje u budućnosti.

Onima koji me doživljavaju ozbiljno i žele da uvaže moje mišljenje, savjetujem da u sadašnjim uslovima rasprodaju svoje viškove, uštede novac i kupe jedan kvalitetan mod i jedan kvalitetan ATI. Neću pominjati šta savjetujem da ne upadnem u zamku hajpovanja. Vidjećete. Vrlo brzo ćete shvatiti da ste mnogo novca uštedili. Ja jesam. To moji prijatelji znaju.

Sve to što je hiperprodukcija izbacila će otići u topionicu, reciklažu ili u zemlje 3.svijeta. A proizvođači će se truditi da izbacuju kvalitetnu opremu od kvalitetnih materijala i multifunkcionalnu kakvu i sam želim. Samo loša prodaja može izbaciti proizvođače loše opreme iz igre. Zato nemojte kriviti samo druge za boju koja se ljušti. Elektroniku koja ne mjeri precizno otpore i radi loše ili na granici podnošljivog. 510 konekcije koje popravljate dijelovima iz hemijske olovke, misfire itd. I naravno ATI-je koji cure, imaju velike rupe za vazduh ispod coila i sve što je novo jeste da su veće, veće i još veće. Sve isto sa malim estetskim i dizajnerskim razlikama. Može im se. Tržište to guta. Tržište neće bolje. Hoće baš to i kupone, popuste i ostala kapitalistička "oružja" dizajnirana u ekonomskim institutima u svijetu neposredno poslije velike depresije 1929. godine. Nasjedate na iste fazone samo sa različitom robom.

1 + 1 uz eventualno još +1 je formula uštede ma koliko to koštalo.

Voli vas Joe :smart:

Van mreže bobpp

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 6173
  • -Receive: 10517
  • Ugled: +11343/-0
  • elektronske cigarete

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #6 poslato: Mart 02, 2016, 23:28:37 »
Dugacak je spisak onoga za sta smo sami krivi. U vreme najveceg napretka sredstava komunikacije, komunikacija nam nikad nije bila gora. Nekada su se informacije prenosile usmeno, fiksnim telefonom, preko casopisa... I bille su mnogo kvalitetnije. Veliki problem je sto informacije prenose ljudi koji ne razmeju materiju, a i oni koji primaju informacije i ono sto je kvalitetno prate povrsno. Problem za nas, ali ne i za njih (proizvodjace). Sve oni to pomno prate i ne propustaju ni jednu priliku da nam uvale, koristeci nase zablude kao efikasno oruzje protiv nas. Svi pragovi se podizu postepeno, gotovo nepirmetno, i mi budemo kao one zabe kojima se voda lagano zagreva dok se ne skuvaju a da to i ne primete.

Van mreže domino

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 50
  • -Receive: 98
  • Ugled: +674/-0
  • -
« Odgovor #7 poslato: Mart 03, 2016, 01:17:32 »
i ja se uglavnom slažem sa svim napisanim. Što se same opreme tiče, iako sve ide u pogrešnom pravcu, pojavi se po koji biser i komad za sva vremena. Ono što bi meni bilo sledeći korak u razvoju vejpa zahteva evoluciju tehnologije. Jedina stvar koja bi iz korena mogla da promeni i unapredi ovaj hovi/lifestyle/porok (kako kome) je nova tehnologija baterije. Odoh ja duboko u naučnu fantastiku ali se ipak nadam da će kroz par godina neko da skonta kako da napravi baterije 5 puta večeg kapaciteta u 5 puta manjem pakovanju. Nadam se da ka tome idemo. Ništa lepše ne bi bilo VW moda i atomizera sa kapacitetom od 2-3ml veličine 100's analogne cigare. Doći će taj dan valjda... 

Van mreže Drako

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 617
  • -Receive: 1311
  • Ugled: +1510/-0
  • Mea culpa
« Odgovor #8 poslato: Mart 03, 2016, 07:54:29 »
Ja hvatam sebe kako me zapravo sve manje i interesuje kuda će dalje ovo da se razvija i kako sve češće razmišljam na koji način i ovoga da se otarasim.
Došao sam u zadnje vreme do nekih svojih granica, potrošnja tečnosti je otišla na nekih 8-9 ml i počeli su iz daleka da se javljaju simptomi zbog kojih sam i uspeo da za par dana sa cigareta pređem na elektroniku, u daleko blažem obliku ali ih prepoznajem.
Možemo mi da se zavaravamo da je ovo zdrava alternativa pušenju, ali nije.
Ovo je zdravija alternativa, ali velike količine pare nisu prirodno okruženje za naša pluća a velika većina nas na ovaj ili onaj način u jednom momentu počne da unosi ogromnu količinu pare u pluća. U tom smislu, sve ovo što se kuva po Evropi i USA, ma koliko mrzeo represivne mere, počinjem da razumem i podržavam iako sam svestan da gotove tečnosti jednostavno ne volim.
I za mene nekog dalje nema, bar što se tiče atomizera.
Nisam siguran da postoji materijal čijim bi se direktnim potapanjem u tečnost dobila usmerena para, bez potrebe za fitiljima (vata, fiber, you name it) i namotajima žice, ali bih u tom smislu voleo da vidim nekakav napredak. Dakle grejno telo, koje bih eventuano povremeno oprao i vratio nazad.
Voleo bih da vidim i jednostavniju verziju (v3?) Rose atomizera i to pre svega jer sam prilično nespretan a poprilično ćorav, pa mi se svaka zamena vate ili grejača pretvori u noćnu moru. I ne, nije to samo zbog loših klonova, mnogo njih ima problema sa Rose atijem i u originalnoj izvedbi.
Što se baterija tiče, Solo je doneo ono što mi je trebalo, pa sam progledao kroz prste određene nedostatke, ali i tu hvatam sebe kako sve češće bacam pogled ka One bateriji i to onoj manjoj i zamišljam preciznije podešavanje snage sa kontrolom ukusa ( :uff:) u malom pakovanju.
Dakle kuda dalje?
Ja sam se zapravo uputio po svoj prilici u, po mene, izgleda najboljem smeru.
Smanjenje količine tečnosti, smanjenje opreme i po gabaritima i po količini i potpuni prestanak i sa ovim sportom.
Da li je to trenutno, ili sam na podsvesnom nivou prestao da lažem sebe da sam i dalje zavisnik (samo su okolnosti na koju je zavisnost usmerena malo povoljnije po moje zdravlje i donekle moj džep) odgovor će dati dolazeće vreme.
Otišao sam da pronađem sebe. Ako dođem pre nego što se vratim, zadržite me.

Guru

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Mart 03, 2016, 09:15:26 »
Mene vejp tako smori, bar 3x nedeljeno, imas sve, a mrzi te ili da smotas coil, otvoris policu, 1001 tecnost, ne znas vise sta da sipas...

Polako poklanjam drugarima neke tecnosti koje pipnuo nisam i pokusavam da zaista svedem vejp na 2 mixa koja sam napravio i svidjaju mi se, kao i na jos 3 duvanske i dve slatke arome.

To je opet 7 vrsta tecnosti i po meni je neka gornja granica da se jednostavno ne izludi od gomile tecnosti koju stignes ili ne da probas.

Sto se tice opreme, treba imati par atomizera, cisto za neku rotaciju, 2 ili 3 tanka i jedan driper za test.

U zadnje vreme zaista ima odlicnih RTA\RDTA tankova i treba se pronaci u svemu tome, pa to logicno ima za posledicu isprobavanje gomile opreme.

Supruga koja je takodje bivsi pusac, koristila je moj PT2 mini godinu dana, samo uz kafu. Nakon toga EMOW koji je nesto bolji od PT2 mini, a onda sam uzeo za nju Heatvape Kayfun 2.1.

To je bio trenutak srece. Izjava kako je ovo lepo i kako dobro radi me je odusevila. A onda je usledilo pitanje, a koja je ovo tecnost unutra i nakon odgovora da je ona koja joj se najvise svidja (VZ Cigar) - ostala je bez teksta i mislila da je zezam.

To je ono sto bi svi ustvari zeleli i prilicno je jednostavno.

Zence je pronaslo "srecu" u Kayi 2.1 i to je za nju najbolji vejp ikada. Citat - "zasto uopste imas toliko cigara, kada ova moja mala radi tako dobro?"

U pravu je 100% ali eto, djavo ne da mira.

Sve sto bih zeleo je da naprave nesto BAS NOVO gde necu morati da mislim o menjanju vate (zelim da ne postoji), o dry burn-u grejaca i to je otprilike to.

Nije ovo postalo cimanje, ali sa koliko sam srece nekada jedva cekao da namestim novi setup, toliko me sada mrzi da uopste rasklopim atomizer ciscenja radi ili menjanja vate / zice.

:sterb200:

Van mreže Bolle

• Drug član
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 10882
  • -Receive: 3343
  • Ugled: +3856/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #10 poslato: Mart 03, 2016, 23:47:23 »
I opet ja...  :-[ Ali nažalost kratko u ovoj temi... Pošto dok se svi normalni ljudi pitaju kuda dalje, ja naravno se pitam, Kako nazad...?!? Mada ovde sam pronašao dosta srodnih duša, koji kao i ja su negde oko 10W, isključivo m2l parenje samim tim i manji otvori, RBA glave i tako dalje... Tako da se samo nadam, da će iole neko uz dodatnu preciznost kojoj se teži i koju pozdravljam, da se neko osvrne i da baci pogled na Vaše fioke... Ali od toga ništa...  :greedy:

Van mreže zogu

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 1010
  • -Receive: 620
  • Ugled: +2323/-0
  • Samo jako
« Odgovor #11 poslato: Mart 04, 2016, 09:14:52 »
Kuda dalje? Meni jedino logicno je:

Mi smo u stvari otisli korak nazad pa pokusavamo taj korak sto vise da smanjimo.

Mislim da ce nove generacije pocinjati sa vejpom, a prelaziti na prave cigarete. U moje vreme nije bilo e-cig pa smo odmah pocinjali sa cigaretama.

Primetio sam da klinci 15-16 godina se strasno loze na moju e-cig i stalno mi pricaju da ako budu pusili kupice elektronsku.

Ja sam posle 4-5 godina parenja poceo svakodnevno da palim prave cigarete i povecao nikotin sa 6 na 9mg. Zapalim 1-2 dnevno, ali mi jako prijaju. Za zdravlje se nisam nikada brinuo, sa parenjem sam poceo iskljucivo da bih mogao da unesem dovoljnu kolicinu nikotina na poslu. Onda mi se svideo i hobby i celo to zezanje oko grejaca, nove opreme itd..
Strast za hobbyjem je potpuno nestala, vidi se i po tome sto mnogo manje pisem na forumu, kada neko donese novu aromu uopste nemam zelju da probam. Parim da bih zadovoljio potrebu za nikotinom. Na kraju je ostala cena i mogucnost parenja u kancelariji kao jedini razlog sto sam i dalje na vejpu, ali ozbiljno me nervira sve vezano za e-cig. Od menjajnja baterije do punjenja atomizera tecnoscu, a kada treba da promenim vatu vec sam prilicno nervozan (trenutno me to ceka jer zadnjih 50ml sam na istoj vati).
Subtank mini :pimp:

You can fool all the people some of the time,
and some of the people all the time,
but you cannot fool all the people all the time.

:w00t:

The richest person is not the one who has the most, but the one who needs the least.

Van mreže alfini0507

• Full Member
  • Thank You
  • -Given: 128
  • -Receive: 193
  • Ugled: +226/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #12 poslato: Mart 04, 2016, 12:47:55 »
Al si ti propao...

Van mreže Joe

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 8998
  • -Receive: 3086
  • Ugled: +7330/-0
  • Nema nazad. Samo naprijed u sva 4 smijera.
« Odgovor #13 poslato: Mart 04, 2016, 12:56:49 »
Drug Zogu je na opasnom putu da "zglajza" Pružimo mu podršku. Zogule ako treba kupiću ti Cubis da ne moraš da motaš. O Zogule prijatelju samo se ne odavaj duvanskom poroku. :)

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 11182
  • -Receive: 13078
  • Ugled: +15513/-0
« Odgovor #14 poslato: Mart 04, 2016, 13:00:49 »
Za sve je kriva ruza  :098:
Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D