Autor Tema: Redukovanje kolicine nikotina u tecnostima  (Pročitano 40973 puta)

Van mreže vlaves2000

• Drug član
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 1435
  • -Receive: 2373
  • Ugled: +3624/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Redukovanje kolicine nikotina u tecnostima
« Odgovor #30 poslato: Jun 02, 2013, 20:24:30 »
i dalje tvrdim da su to marketinske fore 10 ml boks cigara, retko kome 30 ml zadovoljava mesecnu potrosnju sto bi bilo jednoka tri boksa cigareta za nekog ko trosi paklu dnevno, jedna cigareta sadrzi 0,8 mg nikotina, a 1 ml tecnosti od 12 mg sadrzi 0.12 mg, iz mojih saznanja ovaj nikotin koji mi trosimo nije isti kao onaj iz cigareta i ne vezuje se za krvne sudove. 

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #31 poslato: Jun 02, 2013, 20:47:37 »
To sto ti tvrdis je jedno, a logika je drugo ;D  Jedna cigara je 0.8mg, znaci kutija cigara je 16 mg sto znaci da u 5 kutija ima ukupno 80mg. U 6ml tecnosti sa 12 mg/ml ima ukupno 72mg nikotina, sto je sa onim sto preteras preko, taman ;D  Lepo je to sto ti pokusavas da se tesis da je ovaj nikotin bolji i ne vezuje se za krvne sudove, ali mi ta tvoja saznanja nemaju mnogo logike. Jedini pravi put je smanjivje kolicine nikotina a to se nikako ne postize nabavkom sto duzih cevki sa sto vise baterija koje guraju sto je moguce vecu struju, naravno uz adekvatni hardver koji sve to moze da napoji. Kinezi su nam dali dobar proizvod za odvikavanje od pusenja, a onda su na scenu stupili ameri od kojih nikad nistadobro nije doslo, pa smo od ovoga napravili jos vecu bolest nego sto je pusenje.

Van mreže Che

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
  • Ugled: +987/-0
  • Viva La Revolución
« Odgovor #32 poslato: Jun 02, 2013, 21:11:25 »
Ne znam ja svako malo po malo pa spustim koncentraciju nikotina,sad sam trenutno na 5mg a planitam da idem i jos nize :victory:

Van mreže fusion

• Hero Member
  • Thank You
  • Ugled: +438/-0
« Odgovor #33 poslato: Jun 02, 2013, 21:15:17 »
Nikada nisam smatrao e cig kao spravu za odvikavanje od pusenja nego je to zamena za nesto ukusnije, bolje i nesto zdravije od smrdusa.
Mnogo mi je bitnije da imam kvalitetnu i zadovoljavajucu paru nego da jurim za kojekakvim normama i sto vise ne popusim one tri pakle dnevno i tako vec godinama ( koliko vidim a mozda gresim, da imam naj duzi parilacki staz),bitno je da me drzi podalje od smrdusica

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #34 poslato: Jun 02, 2013, 21:18:02 »
Moj konacni cilj je da odbacim zavisnost od nikotina i da djongam nulice, onako cisto radi druzenja i uzivanja u aromama ;D

Van mreže fusion

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #35 poslato: Jun 02, 2013, 21:29:07 »
To je super kad imash takav cilj.
Ali i lako pogotovo kada si na tako malim kolicinama nikotina.
Napravis po tri flasice omiljene arome i svake sledece tri sa po 1mg ili 0,5 mg manje nikotina i voala ... eto te na nuli

Van mreže Che

• Hero Member
  • Thank You
  • Viva La Revolución
« Odgovor #36 poslato: Jun 02, 2013, 21:34:29 »
U pocetku nisam imao cilj da ostavim pusenje ili nikotin,onda sam presao skroz na parenje i cisto iz znatizelje reko hajde da probam nizu koncentraciju i nisam imao nekih problema osim malo vece potrosnje.Posle nekih mesec dana potrosnja se normalizovala i onda sam opet posle par meseci smanjio koncentraciju i tako dalje i tako dalje.Na genovima dobijam th koji zelim i sa manjom kolicinom nikotina tako da sam nastavio tim putem smanjivanja.Sta ce biti na kraju ne znam,volim da pravim paru i uzivam u aromama  :victory:

Van mreže fusion

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #37 poslato: Jun 02, 2013, 22:01:30 »
Moj problem je u tome sto ma koliko bio jak TH moram da osecam to u plucima ... ako nema toga ,dzaba ga i ubitacni th i kolicina pare
a ako ima toga i arome ne treba mi ni mg nikotina ni th ... svi smo razliciti

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #38 poslato: Jun 02, 2013, 22:02:07 »
I ja sam svojevremeno poceo sa 16/18 mg i ne mogu da opisem kako je jednostavno smanjiti koncentraciju. Samo treba biti uporan i zeleti to. Meni je glavna motivacija bila to sto ne zelim da robujem nikotinu i da se vodim kao zavisnik, mada definitivno to jos uvek jesam. Ovo stvarno pretstavlja zadovoljstvo i volim arome, a u njima se moze uzivati i bez nikotina. Najvece zadovoljstvo je kad se napravi pauza i kada se receptori malo oprave, a zavisnost ponekad to ne dozvoljava, nego nas tera da vucemo kao sumanuti, gde se svo uzivanje gubi i sve se svodi na zadovoljavanje zavisnickih potreba. Naravno, vazna stavka je pronaci odgovarajuci hardvernu skladu sa svojim potrebama, koji pouzdano radi i ne tera nas da svaki cas nesto cackamo oko njega. Cesto se mnogo tecnosti potrosi i mnogo nikotina usisa prilikom provere ispravnosti hardvera, pa se po nekad i razvale receptori pa nismo nacisto da li nam to pravi problem ili atomizer ne rafi dobro. Zato je jako bitno da dobro poznajemo rasprsivac koji koristimo, kao i to da on bude dobar.

Van mreže fusion

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #39 poslato: Jun 02, 2013, 22:31:57 »
Kada sam pocinjao (zima 2007 -2008)mislim da su kertridzi bili oni xxxstrong (36mg)pa sam jako dugo posle pario na xstrong 24mg e kada sam pario na 5v i kartomizerima onda sam pocinjao sa spustanjem na 18 i tako jako dugo do genesisa sa kojim sam dogurao do 6mg ali eto vrnuo se nazad na 16. Ponekad mi je prejako ponekad preslabo, zavisi od pretezno vremena ,vlaznosti vazduha i pritiska.Ali generalno za mene neka zadovoljavajuca sredina.
@Liberprint apsolutno si u pravu sa tom pauzom...mozda naj lepsi oseacaj u parenju
A sto se hardvera tice moj setup traje mesecima uz pravilno odrzavanje od 10 sec dnevno i trajao bi jos duze nego ga ja rasturim bez prave potrebe xaxaxa (deca moraju da se igraju zar ne)

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #40 poslato: Jun 07, 2013, 11:35:34 »
Opet ja da se malo pohvalim: blizi se prvih mesec dana na 3mg/ml, bez povecanja potrosnje, bez nervoze, bez bilo kakvih problema. Kad potrosim zalihe tecnosti 3mg/ml, sledeca tura ide na 1,5mg/ml, i sada sam vec siguran da ce i to biti onako opusteno. Kako bi se uspesno smanjio procenat nikotina u tecnostima, potrebno je preduzeti neke mere:

1. Nikako, ni pod kakvim izgovorom ne probati tecnost sa vise nikotina, narocito ne mnogo vise!!! Posle nekoliko povlacenja tesko je vratiti se na manju dozu. Bolje je u trenucima krize cesce povlaciti nego povecavati dozu. Ne treba zaboraviti da smo mi zavisnici i da je zavisnost bolest, i osnovno pravilo kod bolesti zavisnosti: mnogo se lakse prelazi na jace doze nego sto se posle vraca na slabije.

2. Pronaci odgovarajuce arome sa odgovarajucom koncentracijom i uvek imati pri ruci nekoliko. Cesto ih menjati, jer ovo je proces ublazavanja zavisnosti od nikotina, pa zelju za nikotinom treba zadovoljiti odgovarajucom aromom i ne dozvoliti da se receptori zasite jednom istom aromom jer onda postoji opasnost da posegnemo za vecom koncentracijom nikotina.

3. Voditi racuna da atomizer uvek bude cist. Ako je moguce cistiti ga svaki dan, jer to je jedini nacin da iz tecnosti sa malom koncentracijom nikotina dobijemo maksimum. Grejac se tokom koriscenja zaprlja i na njemu se stvori izolacija od naslaga isparene tecnosti, pa slabije greje i naravno pruza slabije performanse. Takodje treba izabrati odgovarajuci rasprsivac koji radi dobro i konstantno, koji nema varijacije u radu, odnosno koji je konstantno pouzdan. Pored njega se mogu koristiti i drugi manje pouzdani, ali jedan mora da bude sigurica. Moja preporuka je nesto kao: vision etetnity/venus, serviced tank, neki drip sa vecim kapacitetom...

4. Ne smanjivati otpor niti pojacavati napone vise nego inace. Time se samo postize isparavanje vece kolicine tecnosti sa manjom koncentracijom, pa se opet dodje na isto ili jos gore, U sebe unesemo istu kolicinu nikotina kao sa jacim tecnostima ali vecu kolicinu ostalih hemikalija. Najbolje je ako je moguce koristiti baterije sa konstantno istim naponom i uvek isti otpor grejaca. Sve egzibicije sa podesavanjima napona i snage samo povecavaju nasu glad za nikotinom

Nikotin je zlo i treba ga se resiti ili makar smanjiti njegov unos na minimum. Kada/ako se jednom resimo nikotina, elektronsku cigaretu stvarno mozemo posmatrati kao zadovoljstvo, ili je odbaciti u potpunosti. Mozemo je posmatrati kao savremen nacin konzumiranja nekog zadovoljstva bez zavisnosti, i uzivati u njoj onda kada mi to zelimo a ne kada nam to zavisnost naredi.

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #41 poslato: Jun 18, 2013, 20:40:54 »
Tacku 1. treba shvatiti u pravom smislu reci i strogo je se pridrzavati ako resimo da spustamo nikotin. I ako sam vec imao losa iskustva, i ako sam vec dugo na 3mg/ml, danas degustacija, i povucem nekoliko puta 9mg i malo vise puta 6mg. Od tad celo popodne kriziram i jedva se uzdrzavam da ostanem na 3mg. E ne moze meni neki tamo nikotin da upravlja zivotom, sad necu iz inata a sledece nedelje ga secem na 1.5 :banghead:

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #42 poslato: Avgust 02, 2013, 18:43:00 »
ja izgleda pretplacen na ovu temu ;D Skoro 3 meseca na 3mg i uskoro i to ide na pola, samo kad budem imao cime da presecem. Situacija je sad skroz opustena. Bilo je par krizica ali ne toliko strasnih ali sada mi je 6mg jako a 11 me od par povlacenja davi. Prosto mi je nepojmljivo da sam nekad koristio 16/18mg tecnosri, mislim da bih se sad od toga ugusio. Definitivno nikotin u velikoj meri smeta plucima, ali to skontamo tek kad drasticno smanjimo koncentraciju pa probamo jacu dozu. Dok sam koristio jace doze nisu mi smetale ili bar nisam osecao da mi smetaju, ali jednostavno hocu da se oslobodim titule zavisnika.

Van mreže Che

• Hero Member
  • Thank You
  • Viva La Revolución
Re: Redukovanje kolicine nikotina u tecnostima
« Odgovor #43 poslato: Avgust 02, 2013, 19:11:05 »
Potpuno te razumem i ja sam danas narucio neke 0mg za popodnevni odmor ;)

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 4 Beta

Van mreže Para

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 31
  • Ugled: +1267/-0
« Odgovor #44 poslato: Avgust 02, 2013, 22:06:02 »
Podržavam.