Opet ja da se malo pohvalim: blizi se prvih mesec dana na 3mg/ml, bez povecanja potrosnje, bez nervoze, bez bilo kakvih problema. Kad potrosim zalihe tecnosti 3mg/ml, sledeca tura ide na 1,5mg/ml, i sada sam vec siguran da ce i to biti onako opusteno. Kako bi se uspesno smanjio procenat nikotina u tecnostima, potrebno je preduzeti neke mere:
1. Nikako, ni pod kakvim izgovorom ne probati tecnost sa vise nikotina, narocito ne mnogo vise!!! Posle nekoliko povlacenja tesko je vratiti se na manju dozu. Bolje je u trenucima krize cesce povlaciti nego povecavati dozu. Ne treba zaboraviti da smo mi zavisnici i da je zavisnost bolest, i osnovno pravilo kod bolesti zavisnosti: mnogo se lakse prelazi na jace doze nego sto se posle vraca na slabije.
2. Pronaci odgovarajuce arome sa odgovarajucom koncentracijom i uvek imati pri ruci nekoliko. Cesto ih menjati, jer ovo je proces ublazavanja zavisnosti od nikotina, pa zelju za nikotinom treba zadovoljiti odgovarajucom aromom i ne dozvoliti da se receptori zasite jednom istom aromom jer onda postoji opasnost da posegnemo za vecom koncentracijom nikotina.
3. Voditi racuna da atomizer uvek bude cist. Ako je moguce cistiti ga svaki dan, jer to je jedini nacin da iz tecnosti sa malom koncentracijom nikotina dobijemo maksimum. Grejac se tokom koriscenja zaprlja i na njemu se stvori izolacija od naslaga isparene tecnosti, pa slabije greje i naravno pruza slabije performanse. Takodje treba izabrati odgovarajuci rasprsivac koji radi dobro i konstantno, koji nema varijacije u radu, odnosno koji je konstantno pouzdan. Pored njega se mogu koristiti i drugi manje pouzdani, ali jedan mora da bude sigurica. Moja preporuka je nesto kao: vision etetnity/venus, serviced tank, neki drip sa vecim kapacitetom...
4. Ne smanjivati otpor niti pojacavati napone vise nego inace. Time se samo postize isparavanje vece kolicine tecnosti sa manjom koncentracijom, pa se opet dodje na isto ili jos gore, U sebe unesemo istu kolicinu nikotina kao sa jacim tecnostima ali vecu kolicinu ostalih hemikalija. Najbolje je ako je moguce koristiti baterije sa konstantno istim naponom i uvek isti otpor grejaca. Sve egzibicije sa podesavanjima napona i snage samo povecavaju nasu glad za nikotinom
Nikotin je zlo i treba ga se resiti ili makar smanjiti njegov unos na minimum. Kada/ako se jednom resimo nikotina, elektronsku cigaretu stvarno mozemo posmatrati kao zadovoljstvo, ili je odbaciti u potpunosti. Mozemo je posmatrati kao savremen nacin konzumiranja nekog zadovoljstva bez zavisnosti, i uzivati u njoj onda kada mi to zelimo a ne kada nam to zavisnost naredi.