Autor Tema: Redukovanje kolicine nikotina u tecnostima  (Pročitano 40976 puta)

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
Redukovanje kolicine nikotina u tecnostima
« poslato: Novembar 07, 2012, 21:03:57 »
Elektronske cigarete su daleko manje stetne nego analogne, ali daleko od toga da nisu stetne uopste. Nejveca opsanost koju sa sobom nose e-cigarete je to sto se lako opustimo i predamo uzivanju, ubedjeni da smo bezbedni. Da li je nas tako? Velika varka je i to sto prilikom konzumacije elektronskih cigareta, ne osecamo mucninu posle duzeg koriscenja. Kod klasicnih cigareta, usled izlozenosti raznoraznim hemikalijama, posle duzeg konzumiranja bude nam muka. Kod e-cigareta toga nema, pa nam se cini da nam konstantno konzumiranje ne skodi. Ali, nikotin je tu, u istoj ili vecoj koncentraciji nego u analognim cigaretama, pa je pozeljno njegovu prisutnost sto vise redukovati. Najvece zadovoljstvo je kada se napravi duza pauza, jer tada se odmori i hardver i receptori u nasim ustima, pa je dvostruko korisno praviti sto duze pauze. Ako ne mozemo da redukujemo vreme provedeno u koriscenju e-cigarete, onda je pozeljno redukovati kolicinu nikotina. Kada sam poceo da koristim elektronske cigarete pre skoro 8 meseci, prve tecnosti su mi bile sa 18mg/ml. Sada,  i unazad vise od mesec dana, koristim tecnosti sa 5-6mg/ml.

Sto se tice smanjivanja kolicine nikotina, kada sam poceo to da radim nisam mogao da verujem koliko je to lako. Uspeo sam postepeno da smanjim sa 18 na 5mg, u pocetku sam smanjivao po 1-2mg, da bi na kraju bukvalno od jednom prepolovio sa 10 na 5 a planiram da idem i na 2-2.5. Ono sto me najvise smara je to sto moram da mesam tecnosti jer se sa tim procentom ne proizvode, a najveci je problem kada treba da probam neku novu. Mislim da je prilikom smanjivanja kolicine nikotina najvaznije da hardver radi savrseno, odnosno da sve na atomizeru bude savrseno cisti, jer svaki pad performansi moze da dovede povratku na vece doze. Ja sam takodje u periodu privikavanja na manje doze mnogo cesce menjao bateriju, jer je i pad performansi usled ispraznjenosti baterije takodje pretnja. Kad nastupi kriza karakter se sakrije u mislju rupu, pa samo trazimo razlog za povratak na jacu dozu, zato je potrebno ukloniti sve potencijalne razloge.

Van mreže Che

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
  • Ugled: +987/-0
  • Pol: Muškarac
  • Viva La Revolución
Odg: Redukovanje kolicine nikotina u tecnostima
« Odgovor #1 poslato: Novembar 07, 2012, 21:19:38 »
Ja sam bas procitao dosta tekstova u kojima navode da je konzumacija nikotina prilkom parenja mnogo manja nego prilikom pusenja duvanskih cigareta.To je verovatno tacno ako se ecigarete koriste ekvivalentno duvanskim.Kao i vecina poceo sam sa 24mg tecnostima pa sam postepeno smanjio na 18mg jer parim bukvalno ceo dan.Kada sam presao na genesis sistem bukvalno istog dana sam sa 18mg smanjio na 12mg i tu sam ostao.Ispod toga vise ne dobijam onaj TH koji zelim bez obzira na cemu parim i koliko nizak otpor koristim.Dozivljaj nikotina je individualna stvar ali svakako je bolje sto vise smanjiti njegov unos jer nije zdrav za srce i krvne sudove.

Van mreže Para

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 31
  • Ugled: +1267/-0
« Odgovor #2 poslato: Novembar 07, 2012, 21:46:45 »
I ja sam krenuo sa 24mg ali sam osjetio oscilacije u krvnom pritisku, pa sam odmah smanjio na 18mg. Poslije izvesnog vremena sam smanjio na 12mg, da bih već duže vreme ostao na 9mg. Tu ostajem do daljnjeg.
Pravljenje pauza je dobro i zbog osjećaja i doživljaja arome, koja se gubi neprestanim parenjem.

Van mreže opushteno

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 233
  • Ugled: +519/-3
« Odgovor #3 poslato: Novembar 07, 2012, 22:02:39 »
preko 6mg je cunami ;D pogotovo ko cucla po cio dan

Van mreže Che

• Hero Member
  • Thank You
  • Viva La Revolución
« Odgovor #4 poslato: Novembar 07, 2012, 23:02:45 »
Vidis meni je tih 6mg cunami tek na mentisu ili feniksu.Na genu mi nije tako intenzivno.Valjda i toplina pare igre veliku ulogu u tome.Inace pre parenja sam bio bas okoreli pusac pa mi je taj udarac valjda navika. :banghead:

Van mreže dejdza

• Full Member
  • Thank You
  • -Receive: 0
  • Ugled: +13/-1
« Odgovor #5 poslato: Novembar 08, 2012, 10:21:52 »
vec 3 meseca sam na 6mg ,,, koristim cc 2,4ml ,,, pre par dana uzo da probam 11mg ,, znaci opalilo me u glavu ,, nisam mogao da izguram ni pola klira ,,,   6mg je za mene puna kapa ,,,,
* pretpostavka je majka svih zajeba *

Van mreže meaculpa

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Receive: 0
  • Ugled: +110/-1
« Odgovor #6 poslato: Novembar 08, 2012, 23:35:51 »
Treci mesec parenja sam. Krenuo sa 16 i odmah sutradan smanjio na 11, i tako mesec dana. U drugom mesecu sam prepolovio 11 na 5-6 jer nisam tacno merio. Danas sam na 2-3 mg/ml ali postoje trenuci kada me sa tim unosom uhvati kriziranje. Zato imam jednu 510 sa kartom u kome je 8mg/ml. Iscepam dve, tri puta iz karta i zadovoljim se za period od oko 8 sati. I tako u krug. Nezaricem se nikada, ali ovo mi je kao hobi i neverujem da cu ga se resiti tako brzo. Inace sam palio smrde preko 40 godina sa oko 50  cigareta dnevno. 

Van mreže Che

• Hero Member
  • Thank You
  • Viva La Revolución
« Odgovor #7 poslato: Novembar 08, 2012, 23:40:19 »
Meni manjak samog nikotina nije problem je parim po ceo dan.Bitnije mi je da posle toga ne osetim lupanje srca ili nemir.

Van mreže vlaves2000

• Drug član
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 1435
  • -Receive: 2373
  • Ugled: +3624/-0
« Odgovor #8 poslato: Novembar 09, 2012, 10:26:30 »
ja sam sa 18mg spustio na 16 mg u zadnjem mixu, pa cu videti da opet posle nekog vremena spustim :035:

Van mreže Prle

• Hero Member
  • Thank You
  • -Receive: 13
  • Ugled: +1981/-0
« Odgovor #9 poslato: Novembar 09, 2012, 10:53:49 »
Ja od danas spustio sa 18mg na 12mg i za sada sve ide po planu. Čak nisam ni povećao potrošnju, ali sam zato sinoć premotao glavu na CC-u i smanjio otpor.
U planu je da za nedelju - dve, kada naručim baze i arome i zamućkam prvu turu, količinu nikotina spustim na 6mg.

Van mreže vlaves2000

• Drug član
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 1435
  • -Receive: 2373
  • Ugled: +3624/-0
« Odgovor #10 poslato: Novembar 09, 2012, 11:41:25 »
bolje po malo da se privikne  organizam, svaka dva tri meseca smanjiti za 2mg, za godinu dana neka bude na 6 ja cu biti zadovoljan

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #11 poslato: Novembar 09, 2012, 12:42:49 »
Ma kad vidis da moze, kad se izboris sa policajcima u glavi, onda ide. Da sam pre 6 meseci razmisljao kao sad, odavno bih bio na 2-3mg. Ispod toga verovatno necu moci, ali to je sasvim ok. Problem kod ovoga je sto te nista ne davi, ne gusi, ne zapusava disajne puteve kao analogne, pa nam to nedostaje i nadoknadjujemo sa TH koji dobijamo od nikotina. Kome je jos sveze secanje na caigare ili ko i sad zabode po neku, zna da analogne nemaju nikakav TH, samo gomilu smrada od sagorevanja raznih hemukalija. Da bi se smanjila kolicina nikotina, potrebno je pored toga da vodimo racuna da nam hardver bude u besprekornom stanju, da naucimo da uzivamo u aromi.

Van mreže Prle

• Hero Member
  • Thank You
  • -Receive: 13
  • Ugled: +1981/-0
« Odgovor #12 poslato: Novembar 09, 2012, 13:13:40 »
Upravo tako Liber.
Zbog toga sam i premotao odmah glavu na manji otpor, da bih podigao osećaj arome i temperaturu pare i time za početak nadomesti eventualno manji TH. I da, iako sam mogao još sinoć da krenem sa 12mg, nisam to uradio već ostavio da sačeka jutro, jer sam celog dana purnjao 18-icu. Kada se krene od jutra sa manjom dozom lakše se prihvata, jer organizam nije u toku dana stekao naviku na veću.

Van mreže opushteno

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 233
  • Ugled: +519/-3
« Odgovor #13 poslato: Novembar 09, 2012, 15:31:10 »
ebesh TH, izaziva kashalj  ::) dadoh nekolicini da povucu koji dim,  okinulo ih je od prvoga dima

Van mreže Sh@rance

• Full Member
  • Thank You
  • -Receive: 14
  • Ugled: +48/-0
« Odgovor #14 poslato: Novembar 17, 2012, 23:23:38 »
Ja sam porucio baze sa 6mg nikotina kad to izduvam planiram da koristim tečnosti sa 0mg, a u slučaju bilo kakve krize da regulisem zvakama nikorete mada mislim da mi neće trebati jer ja u zadnjih 10 dana e cigaru ne nosim ni na posao. Uzeo sam dekang dunhill sa 0mg i nije mi problem da ga koristim nemam krze jedino mi se ne svidja aroma.
Nisam ginekolog al mogu da pogledam