Autor Tema: Problemi sa carinom  (Pročitano 87239 puta)

Van mreže tajka

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Ugled: +30/-0
Odg: Problemi sa carinom
« Odgovor #15 poslato: Jul 03, 2013, 16:33:00 »
Pratim ovu raspravu i izneo bih neka moja zapažanja i viđenja, u koliko nije problem to što sam nov član.
Ja kupujem tečmost i to kod Ambrele, blizu su mi. Da li je skupo, na žalost da jer su mi primanja kakva jesu
kao i većini nas. Da boli me to što toliko plaćam, a još više me boli to što moram da uključim samokontrolu
a pri tome mislim na to da se obuzdavam u parenju. To samosputavanje je dovelo do toga da štedim na hardware
i sve odlazi na tečnost. Nisam nikada kupovao tečnost u inostranstvu niti sam pravio za svoje potrebe, a u
poslednje vreme sam na ovom forumu, kao ne registrovan dosta iščitao o tome kako se prave i počeo da razmišljam
u tom pravcu, ali sada posle svega što sam pročitao sumnjam da ću se upustiti u tu avanturu. Šta to znači. Pa jednostavno
osuđen sam da i dalje kupujem gotove tečnosti i tamo nekome punim već prepune džepove.
Iznad je neko napisao odličnu procenu potrošnje i uporedio sa cenom, ne cigareta već pušenja. Ovo, odnosno
ovakav stav i odnos države-carine-neko reće  moćnika iz senke (bravo), dovešće neminovno, bar po meni mnoge
vapere ili do odbacivanja u uživanju parenja, ili vraćanje na otrov, odnosno na obične cigarete. Duvanska industrija
trpi udarac u celom svetu, pa i kod nas bez obzira što smo mali. Eto možda vetar duva i sa te strane.
Mesečar, pogledao sam onaj PDF dokument...a nisam ni morao. U ovoj državi ama baš niko se ne drži slova
zakona, odnosno zakoni striktno važe i primenjuju se isključivo prema sirotinji, raji, pučini!
Gazda Jovića, poslušnika Jovića, birokrata Jovića onoliko pa eto gde smo i šta smo.

Van mreže Para

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 31
  • Ugled: +1267/-0
« Odgovor #16 poslato: Jul 03, 2013, 18:28:59 »
Tajka nemoj tako lako da odustaješ. Lupaju oni PDV ali još uvek se isplati. Naruči nikotin od ChinaSells, arome od Siniše, a Stelina ima odličan PG i VG.
Ajde kreni, pomoćićemo ti.

Evo ti linkovi da napraviš litar baze.

- Stelina (1litar PG-a i  litar VG-a), naruči ovdje preko foruma na PP.
- Naruči aromu Virdžiniju i Shade po 20ml. od Siniše, isto ovde na forumu preko PP.
- Naruči nikotin od ChinaSells http://www.china-sells.com/shop.php?cid=219

Saspi ovaj nikotin u 1 litar (pola litra PG i pola litra VG) izmućkaj i neka stoji par dana uz povremeno mućkanje.

Na 10ml. baze dodaj po 8 kapi Shade ili Virdžinije (ili arome koju već voliš).

I dobićeš 100 bočica po 10ml. tečnosti.

Sve ukupno će te koštati oko 55 Evra.

Dakle 10ml. oko 60 dinara.

Ajde kreni već danas.  :steeringwheel:

Van mreže Bart Ender

• Full Member
  • Thank You
  • Ugled: +85/-0
« Odgovor #17 poslato: Jul 03, 2013, 22:34:02 »
Para, evo ti thanks za pokušaj, al' ništa to meni ne vredi.
U poslednjih mesec dana su me sve naše jovice koštale oko $150 u ponovljenim shippinzima i paketima koji nikad nisu i neće stići do mene. Nekome to možda nije mnogo, ali ja imam strašne bolove u predelu džepa i strašan strah od ponovnih pokušaja
Ja počeo redovno da kupujem cigarete pošto ovo tečnosti što imam neće potrajati ni nedelju dana, a da kupujem gotove - preskupo je. Ipak sam prvo pušač, a posle vaper (11 meseci) i nakon svih ovih problema, samo sam nervozan i pitam se što si uskraćujem cigarete. Dok je bilo neke računice, imao sam i motivaciju, sa ovim lopinama što imaju vlast i kroje nam sudbinu ne vredi pregovarati.
Sa Inawere su mi 3 puta vraćali pošiljku, uspeo sam da provučem samo jednu u poslednjih 2 meseca a i to su mi razgrabili drugari koji su preko mene počeli da koriste e-cig. Ta porudžbina prošla preko BG pošto ovi u NS ne pomišljaju ni da mi jave da će da vrate porudžbinu od 200ml baze.
Plaćam po 300 dinara poreza i usluge carinika za porudžbinu od $1!?!? Ovi iz FastTech poslali jedan item posebno (vrednost $1.00) i mili me carinik odra. Na ostatak porudžbine ($40 sam platio još 850 dinara i dva dana cimanja da dokažem da sam paket platio $40)

Sviđa mi se Parina priča i super je računica, ali sam siguran da mi carina neće pustiti bočicu sa 100mg/ml. Kad sam zvao da se raspitam šta se dešava sa porudžbinama iz Poljske, pitanja su bila: "koja koncentracija nikotina?", "koja količina?" i "koliko si poručivao u poslednjih godinu dana". Navodno imaju tamo nekog kolegu vapera koji je usput i izdajnik sorte i koji "tačno zna" koliko je potrebno jednom vaperu mesečno. Iz razgovora sam zaključio da ništa preko 18mg/ml neće proći.... Meni neće proći ništa, ja sam svoje već popario za godinu dana.
Sorry ako obeshrabrujem nove ili potencijalne vapere, ali takva je moja surova stvarnost - nemam više ni novaca ni vremena.

Van mreže jokjuar

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Receive: 2
  • Ugled: +549/-0
  • Pol: Muškarac
  • DND
« Odgovor #18 poslato: Jul 03, 2013, 23:19:57 »
Mogu da zaključim ili da trošiž mnogo tečnosti ili da pušiš duvan sa pijace, nema varijante da te skuplje košta gotova tečnost neg cigarete. Lično se ne bih vratio cigaretama makar pario čist vg bez ikakve arome i nikotina. Povratak na cigarete ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju.

Sent from parče plastike using tapatalk
Logged out, please DND...

Van mreže gibalan

• Hero Member
  • Thank You
  • -Receive: 22
  • Ugled: +6314/-1
« Odgovor #19 poslato: Jul 03, 2013, 23:25:54 »
a OVO (Jasna Matic) je sa informatike, koju je raskokala do daske, zajahala mesto savetnika u Ministarstvu finansija
pa nije ni cudo sto tu i tamo, toboze zbog preforsiranog izrabljivanja PayPal-a od strane gradjana Srbije, nicu nameti
u obliku PDV, naravno na carini..al ajde

No da se vratimo carini. Evo par interesantnih tekstova, koje bi ja nazvao
Vreme proslo, vreme sadasnje..vreme buduce
Na zalost svih nas!

Mali uvod u metodologiju pljačke na srpskim carinskim prelazima

Na koji način i sa kojim ljudima srpskom carinom vladaju demoni demokratske pljačke

Zao mi je samo to sto znam da ima dosta ljudi koji su imali problem sa carinom, a ne zele da napisu to i
podele sa ostalima.

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #20 poslato: Jul 03, 2013, 23:34:57 »
Uh, nije uvek bas tako. Ja licno koristim ego baterije, normalne otpore i isklucivo fabricke tcnosti, pa i da kupujem u umbreli, isplati se debelo. Bocica 3-4 dana i opusteno. Problemje kad se ljudi malo zanesu, ovo ne smeta, ne gusi, ne davi... pa se lako napuca napon i smanji otpor pa se lepo srce. Potrosnja sa istim brojem povlacenja drasticno varira u zavisnosti od hardvera, pa neko sa 250 pufova potrosi 2 a neko10ml. A da se nebi vracao na duvan to nema sanse, pa makar pg/vg i aromu za kolace miksao. Ali cinjenica je da nam razne jovice zagorcavaju zivot svima. Kad mi je covek prepricavao razgovor sa guberinicem, strasno su mi bile pomesane emocije, od sazaljenja do besa. I ako nisam licno razgovarao sa njim, na osnovu onoga sto sam cuo, taj covek ne samo da nije za taj posao vec mu je potrebna i medicinska pomoc.

Van mreže Bestragija

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 1
  • Ugled: +348/-0
  • Gibalan: "Nisam poročan tip...ali..."
« Odgovor #21 poslato: Jul 03, 2013, 23:45:25 »
Da se razumemo, nameti na uvoz u vidu carine i fantomskih poreza su easy money za državu, što je u neku ruku i u redu. Mislim da se niko od nas u suštini ne bi bunio da plati globu. Ali, jbt, ko je bre taj ko od oka može da kaže CURIK za PLAĆENU robu. Država umesto da se raduje i zadovoljno trlja ruke, gura prst u oko svakog od nas....a zašto? Da bi neko lečio jbn komplekse jer ne može da lapne "carinski sendvič"? Ja sam od Inawere naručio paket za 30 evra prošle nedelje, i baš me zanima hoće li stići. A ako nekim slučajem ne stigne, dovoljno sam blesav da ovo pitanje dignem na malo viši nivo.

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #22 poslato: Jul 04, 2013, 00:16:01 »
Da se razumemo, nameti na uvoz u vidu carine i fantomskih poreza su easy money za državu, što je u neku ruku i u redu. Mislim da se niko od nas u suštini ne bi bunio da plati globu. Ali, jbt, ko je bre taj ko od oka može da kaže CURIK za PLAĆENU robu. Država umesto da se raduje i zadovoljno trlja ruke, gura prst u oko svakog od nas....a zašto? Da bi neko lečio jbn komplekse jer ne može da lapne "carinski sendvič"? Ja sam od Inawere naručio paket za 30 evra prošle nedelje, i baš me zanima hoće li stići. A ako nekim slučajem ne stigne, dovoljno sam blesav da ovo pitanje dignem na malo viši nivo.

Drzava prosto obozava da zavlaci ruke u nase dzepove, tako da za ovu nelogicnu situaciju postoji samo jedno objasnjenje: neko tamo od nekog uzima vece pare da nam pakete vraca, neko ko vise voli svoje privatne dzepove nego drzavne. Jovicu i ekipu neko debelo sponzorise u nadi da cemo da se smorimo i da pocnemo da kupujemo od zvanicnih uvoznika. Jedan slucaj jednog clana foruma koji iz nekog razloga izbegava da se oglasi to upravo potvrdjuje. Jovica mu je bukvalno rekao da za 15 bocica koje kupi jednom u tri meseca treba da otvori firmu. Takodje mu je rekao da to sve isto ima i ovde da kupi, samo me cudi da mu nije preporucio i konkretnu prodavnicu. Najveci biser je bio kad ga je pitao "posto su 15 bocica velika kolicina koja kolicina nije velika?" jovica mu je odgovorio da to treba da pita kineze od kojih kupuje :banghead:

Citat
Zao mi je samo to sto znam da ima dosta ljudi koji su imali problem sa carinom, a ne zele da napisu to i[/size]podele sa ostalima.[/color]

Ja znam jos bar 5 slucajeva prisutnih na nasem forumu koji su ovih dana bili kod joce na rende, ili odvaljeni sa cenom za PDV ili vraceni paketi i mislim da bi bilo korektno da napisu svoja iskustva kako bi ostali bili upoznati sta moze da ih ocekuje, a mozda i da obavestimo neke novine i ovo iznesemo u siru javnost. Ja ovih dana ocekujem klempe, pa cu naknadno da napisem svoje utiske.

Mislim da niko od nas nije protiv placanja PDV-a ili je bar spreman da se pomiri sa njim, pod uslovom da unapred znamo sta moze da nas ceka. Ovako, bukvalno zavisimo od trenutnog raspolozenja carinika, pa nam se moze desiti da platimo PDV 100 ili 150% od relane vrednosti robe. Takodje, noko od nas ne voli da puca pare i da seta pakete na relacijama poljska-srbija-poljska ili kina-srbija-kina, i drage volje bi smo narucivali dozvoljene kolicine, kada bi smo znali koje su to kolicine. Ovako, neko tolerise 15 bocica, neko 20, joca tolerise 2 ako je ustao na desnu nogu, jednu ako je ustao na levu i ni jednu ako je pao sa kreveta.

Van mreže gibalan

• Hero Member
  • Thank You
  • -Receive: 22
  • Ugled: +6314/-1
« Odgovor #23 poslato: Jul 04, 2013, 00:17:30 »
Mozes da ih dignes i u vazduh, al sta to vredi. Nije mi samo jasno kako se zmuri i po cijem naredjenju
na kamione i avione koji stizu, a dovlaci ih uvoznicka mafija. Ti kamioni i avioni su puni djubreta od
robe, a ovde sa ta roba prodaje po debelim cenama. Pretvorili smo se u djubriste Eurupe, pocevsi od garderobe
preko prehrambenih proizvoda, pa do tehnike...i tako dalje i tako dalje i vise! U svakoj grani postoji
ta uvoznicka mafija, pa i u ovom nasem "sportu"...tako da je hand made pod vetom naredbodavaca sa jedne
i slepih izvrsilaca sa druge strane.
Ljudi nisu slepi, postoji internet...narucuje se, upravo zbog prethodno navedenih razloga. Ljudi ne zele vise da
mazu masne guziice i bacaju novce...ne zele da stalno odmeravaju koliko je popareno i koliko je tih ml u
dinarima, odnosno zele da se opuste. No ovde moras stalno zbog kojekakvih Jovica biti napet ko pracka tako
da pored kompjutera, interneta, kartice...treba imati i kalkulator pri ruci. Naravno, nije na odmet ni kandilo,
ikona krsne slave...pomoliti se!

Van mreže Para

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 31
  • Ugled: +1267/-0
« Odgovor #24 poslato: Jul 04, 2013, 00:21:55 »
Para, evo ti thanks za pokušaj, al' ništa to meni ne vredi.
U poslednjih mesec dana su me sve naše jovice koštale oko $150 u ponovljenim shippinzima i paketima koji nikad nisu i neće stići do mene. Nekome to možda nije mnogo, ali ja imam strašne bolove u predelu džepa i strašan strah od ponovnih pokušaja
Ja počeo redovno da kupujem cigarete pošto ovo tečnosti što imam neće potrajati ni nedelju dana, a da kupujem gotove - preskupo je. Ipak sam prvo pušač, a posle vaper (11 meseci) i nakon svih ovih problema, samo sam nervozan i pitam se što si uskraćujem cigarete. Dok je bilo neke računice, imao sam i motivaciju, sa ovim lopinama što imaju vlast i kroje nam sudbinu ne vredi pregovarati.
Sa Inawere su mi 3 puta vraćali pošiljku, uspeo sam da provučem samo jednu u poslednjih 2 meseca a i to su mi razgrabili drugari koji su preko mene počeli da koriste e-cig. Ta porudžbina prošla preko BG pošto ovi u NS ne pomišljaju ni da mi jave da će da vrate porudžbinu od 200ml baze.
Plaćam po 300 dinara poreza i usluge carinika za porudžbinu od $1!?!? Ovi iz FastTech poslali jedan item posebno (vrednost $1.00) i mili me carinik odra. Na ostatak porudžbine ($40 sam platio još 850 dinara i dva dana cimanja da dokažem da sam paket platio $40)

Sviđa mi se Parina priča i super je računica, ali sam siguran da mi carina neće pustiti bočicu sa 100mg/ml. Kad sam zvao da se raspitam šta se dešava sa porudžbinama iz Poljske, pitanja su bila: "koja koncentracija nikotina?", "koja količina?" i "koliko si poručivao u poslednjih godinu dana". Navodno imaju tamo nekog kolegu vapera koji je usput i izdajnik sorte i koji "tačno zna" koliko je potrebno jednom vaperu mesečno. Iz razgovora sam zaključio da ništa preko 18mg/ml neće proći.... Meni neće proći ništa, ja sam svoje već popario za godinu dana.
Sorry ako obeshrabrujem nove ili potencijalne vapere, ali takva je moja surova stvarnost - nemam više ni novaca ni vremena.
Mnogo grešiš, parenje ne bi trebalo biti motiv da se uštedi nego da se ostave smrdulje. Ušteda je bonus.
I zašto IW? Imaš FA od Siniše, pa i Vlaves nešto mućka...ima načina.

A to što živimo gde živimo, jbg. neću da se predam, furam svoje, smišljam, dovijam se...plaćam... ;D

P.S.
Hebo nas PayPal :banghead:

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #25 poslato: Jul 04, 2013, 00:30:30 »
Hebo nas PayPal :banghead:

E da znas. Joj kako lepo bese ono sa entropay-om i karticama iz hrvatske i bosne. Sve prividno dobro sto dobijemo od nase drzave je u stvari pritajeno zlo

Van mreže Bestragija

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 1
  • Ugled: +348/-0
  • Gibalan: "Nisam poročan tip...ali..."
« Odgovor #26 poslato: Jul 04, 2013, 01:39:59 »
Bez obzira na sve, ako se kaže da se roba do 50e ne carini, ali se oporezuje, šta je onda problem? Pa oporezuj je. Ne drvi.

Van mreže Mesečar

• Sr. Member
  • Thank You
  • Ugled: +79/-4
« Odgovor #27 poslato: Jul 04, 2013, 01:57:58 »
Na konto muckanja, danas maltene nema ko ne mucka, tecnost se moze naci na svakom cosku.

U vezi sa odnosom cena - i da je ista cena parenje se vise isplati. Zdravlje nema cenu a ovo je malo da se isto sto je moguce vise zastiti.

Na konto Guberinica - jedini licni kontakt koji sam imao sa njim zavrsio se iznenadjujuce opusteno a otisao sam sreman na sve jer sam cuo price drugih ljudi.

Necu da pominjem sta mi je stiglo, ne zato sto mi je frka da li neko od njihovih cita vec da ne krenu i za tu vrstu robe da zatezu. Elem, stiglo 30-ak komada necega sto nas vecina koristi i stiglo i papirce. Odem pravo sa posla, odelo, tasna, strogo ozbiljno... dodjem, kazem zasto sam dosao, broj prijave, izvadim racun, izvod iz banke, PP izvod... i pitam - Kad da ocekujem paket kuci? Covek me je samo pitao jel to za licnu upotrebu na sta sam rekao da jeste, i da mi je to za opremu za hobi... namerno sam zaobisao da pomenem e-cigarete i namenu usmerio na druge proizvode... samo mi je rekao "Zao mi je ali morace carina i porez jer prelazi granicu koja je oslobodjena placanja". Rekoh da nema problema, zahvalio sam se i sutradan mi je stigao paket na kucnu adresu.

Zasto sam ovo ispricao? Obzirom da nije bio neprijatan a ujedno je i pustio paket, sklon sam zakljucku da su bas e-cigarete i oprema problem.

Van mreže tajka

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • Ugled: +30/-0
« Odgovor #28 poslato: Jul 04, 2013, 02:37:24 »
Onda je po tebi carinik Guberinic

-uglavnom vrlo prijatna osoba
-uvek raspolozen za razgovor
-verovatno vezba osmeh u slobodno vreme

Van mreže Mesečar

• Sr. Member
  • Thank You
  • Ugled: +79/-4
« Odgovor #29 poslato: Jul 04, 2013, 02:57:28 »
Ili, kada bi se potrudio da procitas...

Citat
a otisao sam spreman na sve jer sam cuo price drugih ljudi.

Citat
namerno sam zaobisao da pomenem e-cigarete i namenu usmerio na druge proizvode

Citat
sklon sam zakljucku da su bas e-cigarete i oprema problem.

... dosao bi do zakljucka da je sa doticnim ocigledno jedini problem uvoz e-cigareta i opreme, sto jos vise stvara sumnju da se iza ovoga ne krije revnost drzavnog sluzbenika vec je nesto drugo po sredi... ili preciznije neko. ;)