Paypal prihvata sve visa i master kartice, bez obzira da li su kreditne ili debitne. E sad, ako imaju karticu namenjenu iskljucivo placanju preko interneta, ona se vezuje za devizni tekuci racun i na njega uplacujes sretstva iskljucivo licno, u devizama. Ako ti se kartica vezuje za dinarxki racun, onda se sa tvog postojeceg racuna u dinarima, automatski vrsi konverzija u trazenu. Sve je stvar potrebe i mogucnosti. Ako primas platu na racun i tim parama planiras da kupujes, onda ti je bolja druga varijanta, a ako planiras da uplacujes novac namenski samo za to, onda je bolja prva. Najbolja varijanta je paket racuna(devizni i dinarski) sa pristupom online portalu, gde po potrebi online rasplazes sretstvima.
Ja imam raiffeisen i intesa pakete racuna, mada intesa ne koristim jer stalno nesto baguju i kasno prikazuju transakcije a i cesto se desavaju neke greske tipa pogresna cifra, greska u konverziji... pa nesto skidaju pare i vracaju i nikad nisi nacisto. U principu nista strasno i da mi je intesa dosta bliza nego raiffeisen, verovatno bih cesce koristio njihove usluge, mada mi je kod raiffeisen portal nekako intuitivniji, ili sam samo navikao. U principu rad sa portalom kod obe je dosta jednostavan, tako da ne treba mnogo vremena za prilagodjavanje. Desno je menjacnica gde pre transakcije mozes da proveris koliko ti je novca potrebno. Dinarski i devizni racun su odvojeni i nema opasnosti od hakovanja i kradje para jer ces na devizni prebaciti/uplatiti onoliko koliko ti je potrebno da zavrsis placanje.