Autor Tema: PayPal stigao u Srbiju!!!  (Pročitano 31664 puta)

Van mreže Che

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
  • Ugled: +987/-0
  • Pol: Muškarac
  • Viva La Revolución
Odg: PayPal stigao u Srbiju!!!
« Odgovor #15 poslato: April 20, 2013, 20:45:18 »
Slozio bih se sa liberom

Van mreže BlueAngel

• Full Member
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 27
  • Ugled: +35/-0
« Odgovor #16 poslato: April 21, 2013, 20:15:57 »
Na moj mail dobio sam sledeci odgovor:

[size=0pt]Uslove otvaranja naloga i kartica koje se mogu koristiti za plaćanje putem PayPala ne definiše UniCredit Banka, već PayPal servis. (kao da to ne znam,ali izgleda se prave malo pametni...)
[/size]
[size=0pt]Sve kartice UniCredit Banke izdanja Visa i MasterCard se mogu koristiti za plaćanje putem interneta, a sa PayPal servisom je neophodno da proverite koje konkretno kartice prihvataju za registraciju.  [/size]
[size=0pt]Ukoliko imate dodatnih pitanja vezano za proizvode i usluge UniCredit Banke slobodno nas kontaktirajte na broj telefona Kontakt centra.[/size]
[size=0pt]A lepo sam ih pitao koja konkretno kartica, jel ne bih da se desi da uzmem neku Visa Ili MasterCard,pa da mi PayPal ne prihvati prilikom registracije,a ja ostanem da placam odrzavanje i sl.[/size]
[size=0pt]Najvise mrzim ove diplomatske odgovore,gde su navodno sve rekli,a u sustini nista! E sad,da odem u banku u svom gradu,sumnjam da ce mi sluzbenik u banci moze reci nesto bolje kad ni ove glavonje iz Bg-a ne znaju,osim ako on sam ne koristi neku u slicne svrhe.[/size]
[size=0pt]Koliko sam video kod njih na sajtu imaju samo jednu Visa debitnu karticu, a ostale Visa i MasterCard su kreditne.[/size]
[size=0pt]Za svaki slucaj oticicu sutra da proverim u banku,a ako ne uradim nista onda mi ostaje ta Internet od Inteze,ako vec nema velikih troskova odrzavanja i sl.
[/size]

[size=0pt][/size]

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #17 poslato: April 21, 2013, 21:19:12 »
Paypal prihvata sve visa i master kartice, bez obzira da li su kreditne ili debitne. E sad, ako imaju karticu namenjenu iskljucivo placanju preko interneta, ona se vezuje za devizni tekuci racun i na njega uplacujes sretstva iskljucivo licno, u devizama. Ako ti se kartica vezuje za dinarxki racun, onda se sa tvog postojeceg racuna u dinarima, automatski vrsi konverzija u trazenu. Sve je stvar potrebe i mogucnosti. Ako primas platu na racun i tim parama planiras da kupujes, onda ti je bolja druga varijanta, a ako planiras da uplacujes novac namenski samo za to, onda je bolja prva. Najbolja varijanta je paket racuna(devizni i dinarski) sa pristupom online portalu, gde po potrebi online rasplazes sretstvima.

Ja imam raiffeisen i intesa pakete racuna, mada intesa ne koristim jer stalno nesto baguju i kasno prikazuju transakcije a i cesto se desavaju neke greske tipa pogresna cifra, greska u konverziji... pa nesto skidaju pare i vracaju i nikad nisi nacisto. U principu nista strasno i da mi je intesa dosta bliza nego raiffeisen, verovatno bih cesce koristio njihove usluge, mada mi je kod raiffeisen portal nekako intuitivniji, ili sam samo navikao. U principu rad sa portalom kod obe je dosta jednostavan, tako da ne treba mnogo vremena za prilagodjavanje. Desno je menjacnica gde pre transakcije mozes da proveris koliko ti je novca potrebno. Dinarski i devizni racun su odvojeni i nema opasnosti od hakovanja i kradje para jer ces na devizni prebaciti/uplatiti onoliko koliko ti je potrebno da zavrsis placanje.

Van mreže Mesečar

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Receive: 0
  • Ugled: +79/-4
« Odgovor #18 poslato: April 22, 2013, 07:27:44 »
Cudim me ovo sto ti se desava sa Intesom, nikada nisam imao ni jedan problem sa njihovim on-line bankingom.

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #19 poslato: April 26, 2013, 15:41:04 »
Skupo ce da nas kosta ovo uvodjenje PayPal-a, tako da bih zamolio doticni servis da se vrati tamo odakle je dosao ;D  Od skoro se na sve pakete placa PDV, bez obzira da li su oslobodjeni carine. Ovi nasi lopovi sve sto treba da nam olaksa zivot, gledaju da okrenu protiv nas i da nam se pok.enjaju na isti. Evo jednog klipa sa sajta harac sluzbe:

http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Video.aspx

a evo i jedne teme sa benchmark-a koja se bavi ovim pitanjem:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?269500-Carina-na-posiljke/page79

mislim da odavde pocinje najzanimljivije.

Sve mi se nesto cini da su nas slabo bombardovali. E da su nam bar turci ostali... :banghead:

Van mreže Bart Ender

• Full Member
  • Thank You
  • -Receive: 0
  • Ugled: +85/-0
« Odgovor #20 poslato: April 27, 2013, 23:13:38 »
E majke im ga lopovske...
Stoji mi paket sa inawere već 10 dana na carini, nisam znao da imaju sad mnogo posla oko naplate PDV... Još sam ovaj put nagurao do blizu 50€, ima da me oderu. Uf kakvi smarači...

Ima li neko iskustva sa tim novim sistemom? Tih 20% računaju na cenu sa ili bez shippinga? Koja je procedura ako želim da se žalim na odluku carine? Recimo, poštar mi donese paket kojeg sam platio 40€ i traži da platim 3000 dinara na iime PDV.... Šta da radim, da preuzmem ili da ne preuzmem?

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #21 poslato: April 27, 2013, 23:28:42 »
Ako platis znaci da si priznao  njihovu odluku i nemas pravo da se zalis. Jedini nacin je da odbijes da primis paket pa da se ganjas sa njima. PDV se dodaje na cenu sa sipingom a ako je preko 50€ onda ide i carina. Ma sve su to lepo smislili samo da nam zavuku. Zato su se i otimali za PayPal, a ne zato sto misle na narod. Banda je to lopovska

Van mreže Che

• Hero Member
  • Thank You
  • Viva La Revolución
« Odgovor #22 poslato: April 27, 2013, 23:30:09 »
Milism da je resenje da ti sledeci put inawera posalji paket kao ficiko lice i resen problem

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #23 poslato: April 27, 2013, 23:31:23 »
brat inawerko ;D

Van mreže Che

• Hero Member
  • Thank You
  • Viva La Revolución
« Odgovor #24 poslato: April 27, 2013, 23:40:12 »
I onako ne salje invoice u paketu tako da moze da se podpise kako hoce i resen problem :happy:

Van mreže gibalan

• Hero Member
  • Thank You
  • -Receive: 22
  • Ugled: +6314/-1
« Odgovor #25 poslato: April 28, 2013, 00:04:10 »
tesko je gubiti vreme u ovakvim raspravam, sve zajedno sa zivcima na gomili
cekali su da narod napazari i onda klepanje po usesima i zavlacenje ruke u dzep
nije ni prvi ni poslednji put
treba malo sacekati i osmisliti sta i kako
ovaj potez govori koliko su bankrot kao sistem, alavi, beskrupulozni...perfidne dzukele!
Ovo govori kolika je sprega uvoznickog kartela i njih
ovde dugo nece svanuti, vidim ja

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #26 poslato: April 28, 2013, 22:05:02 »
A kako bi bilo da narucim ovo jedno 30 komada da ne predje limit

http://www.chinabuye.com/halloween-prank-tricky-funny-joy-tool

i kad otvore paket...

Van mreže vlaves2000

• Drug član
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 1435
  • -Receive: 2373
  • Ugled: +3624/-0
« Odgovor #27 poslato: April 28, 2013, 22:26:29 »
Mislim da bi ti lupili onaj extra pdv sto ide na igre na srecu osim ako te stvarcice imaju i realan smradpa da se poizvrcu

Van mreže lemmy

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 28
  • -Receive: 6
  • Ugled: +222/-0
« Odgovor #28 poslato: April 28, 2013, 22:43:51 »
Na zalost nemaju miris tj. smrad ali bi se u svakom slucaju iznenadili.  ;D;D;D

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2

Van mreže gibalan