Autor Tema: PayPal stigao u Srbiju!!!  (Pročitano 31665 puta)

Van mreže Mesečar

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Ugled: +79/-4
PayPal stigao u Srbiju!!!
« poslato: April 10, 2013, 08:07:01 »

Posle mnogo cekanja i najava, PayPal je od nocas dostupan i u Srbiji.

Pogledajte www.paypal.com i prilikom registracije odaberite Srbiju.

Za fizička lica dostupno je samo plaćanje i slanje novca, ali postoji i mogućnost otvaranja merchant naloga za business korisnike gde je moguća naplata.

Testirano je i radi sa Intezinom Visa internet karticom i nekolicinom drugih Internet kartica koje su ljudi probali (a verovatno i sa ostalim).

:13:   

Van mreže lemmy

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 28
  • -Receive: 6
  • Ugled: +222/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: PayPal stigao u Srbiju!!!
« Odgovor #1 poslato: April 10, 2013, 09:11:17 »
Svaka cast mesecar.Donosis lepe vesti. :):)

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #2 poslato: April 10, 2013, 10:26:06 »
Ovo sam procitao jos pre 10ak dana na sajtu pcpress-a i jos nekim, ali nisam verovao. Bio sam ubedjen da je zakasnela prvoaprilska sala. Posao sa pp zavrsio Rasim Ljajic i njemu dugujemo najvecu zahvalnost.

http://www.nadlanu.com/pocetna/info/ekonomija/Stigao-PayPal.a-176018.292.html

Van mreže Mesečar

• Sr. Member
  • Thank You
« Odgovor #3 poslato: April 10, 2013, 10:31:30 »
Verovatno je to i razlog sto niko od nas nije komentarisao ovu poslednju najavu iako su svi izjavljivali da je sda to 100% resena stvar. Toliko nadanja u proteklim godinama da je bolje bilo sacekati.  ;D

Van mreže inTaste

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • Ugled: +8/-0
« Odgovor #4 poslato: April 10, 2013, 10:42:13 »
Pa to je divna vest  ;D

Van mreže Mesečar

• Sr. Member
  • Thank You
« Odgovor #5 poslato: April 10, 2013, 10:56:12 »
Da razjasnimo par nedoumica oko srpskog PayPal naloga:

1) Moguce je samo placati sa njim. Primanje para ne postoji kao opcija i ako bude kao u HR, potrajace dok ne dobijemo tu opciju.

2) Za sada je moguce samo povezivanje kartice sa PP nalogom, ne i bankovnog racuna.

3) Pare je moguce primiti samo ako se registrujete kao pravno lice - merchant account. Ne daj boze da ista promakne drzavi, moraju da imaju uvid u svaki priliv novcanih sredstava... to sto umesto komercijalne namene pare mogu da stignu i kao poklon/pomoc od porodice i prijatelja iz inostranstva, to nikoga ne brine.

4) Za razliku od PP naloga sa punom funkcionalnoscu, srpski PP se ne moze upgrejdovati. To prakticno znaci da jedino prilikom registracije naloga mozete birati da li ste obicni korisnik ili merchant. Kada jednom registrujete nalog, to vam je sto vam je. Nalog sa punom funkcionalnoscu se moze u bilo kom trenutnu unaprediti sa klasicnog na merchant account.

5) PayPal ne dozvoljava promenu drzave u adresi koju ste naveli prilikom registracije (vazi za sve zemlje). Nemojte dzabe da se bakcete sa promenom adrese na PP, nema efekta. Kada sam probao da promenim adresu na PP koji sam otvorio i koristio dok sam bio u USA, te prebacim na Hrvatsku i nastavim da koristim isti nalog, stiglo mi je obavestenje da PP ne dozvoljavaju promenu drzave i da se za svaku novu drzavu mora otvoriti novi nalog.

6) Zbog svega navedenog, cak i da je moguce promeniti adresu, ne radite to. PP regovan sa AMEX karticom na HR ili BiH u kombinaciji sa Entropay Visa virtuelnom karticom za prijem novca na PP je i dalje mnogo bolja opcija.

Jedine dve prednosti koje vidim da registracija srpskog PP pruza jesu koriscenje debitne kartice nasuprot kreditne (sto je veoma vazna stavka po pitanju sigurnosti) i opustenija kupovina kod prodavaca koji adresu isporuke direktno vezuju sa adresom sa PP naloga, te ce se u buduce izbeci svako suvisno dopisivanje, moljakanje i pojasnjavanje da paket treba da stigne u Srbiju a ne u HR ili BiH. Naravno, pruza mnogo vise osobama koje nemaju AMEX karticu u ponudi svoje banke ili osobama koje nemaju stalne prihode pa samim tim ni mogucnost dobijanja pomenute kartice.
Ako se setim jos necega sto mislim da je korisno, dodacu. :victory:

Van mreže NikolaP

• Full Member
  • Thank You
  • Ugled: +115/-0
« Odgovor #6 poslato: April 10, 2013, 12:48:17 »
Na fastTech.com-u sam dobio sledecu gresku:

[/size]"We're sorry, PayPal doesn't allow residents of Serbia to ship purchases to Serbia and Montenegro."
[/size]Nalog kod njih je na Serbia, i na PayPalu isto :017:
Dreamcatcher 18350, G-bell,  Bolt, cisco 306, 306 DCA, Boge LR, DUD

Van mreže Mesečar

• Sr. Member
  • Thank You
« Odgovor #7 poslato: April 10, 2013, 13:17:27 »
Proveri jos jednom da nije kod njih na sajtu ipak opcija Serbia and Montenegro. I treba svako sada da salje mejl PP-u i pojasni da SiM vise ne postoji i da sistemski to razdvoje do kraja jer ovako nastaju problemi.

Van mreže BlueAngel

• Full Member
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 27
  • Ugled: +35/-0
« Odgovor #8 poslato: April 20, 2013, 00:58:59 »
Jel koristio neko neku od kartica UniCredit banke i koja je najpovoljnija konkretno kod njih?
Poslao sam mail njima i dobi onaj "diplomatski" odgovor,da može bilo koja njihova Master ili Visa.
E sad,ja ne bih da slušam razna ubedjivanja njihovih radnika i da mi uvale neku gde cu dobiti preskupo mesečno održavanje, pa zato i pitam da li je neko imao iskustva sa njima ili da mi preporuci neku karticu neke dr banke...?

Van mreže Mesečar

• Sr. Member
  • Thank You
« Odgovor #9 poslato: April 20, 2013, 01:12:52 »
Najbolja ti je Intesina Visa Internet kartica, vadi se brzo, ne placa se odrzavanje i ne moras imati tekuci kod njih da bi je izvadio.

Sent from my LG-P700 using Tapatalk 2

Van mreže vlaves2000

• Drug član
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 1435
  • -Receive: 2373
  • Ugled: +3624/-0
« Odgovor #10 poslato: April 20, 2013, 01:14:20 »
Najbolje u intesi visa internet, za sedam dana je dobijes i nemas nikakvih troskova

Van mreže vlaves2000

• Drug član
  • Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #11 poslato: April 20, 2013, 01:15:36 »
PReduhitrio me mesecar ali to je to najbolja varijanta

Van mreže BlueAngel

• Full Member
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 27
  • Ugled: +35/-0
« Odgovor #12 poslato: April 20, 2013, 01:21:37 »
Hvala.
E takva kartica mi je i trebala,da se ne mučim u mojoj banci,odoh sutra u Intezu da završim sa tim. :)

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #13 poslato: April 20, 2013, 09:51:48 »
Sad skoro sve banke imaju internet kartice i najcesce se ne placa odrzavanje i skoro sve imaju pristup online portalu, tako da mozda nema potrebe da otvaras racun u drugoj banci. Ako te mogucnosti ima tvoja banka, najbolje je da je ne menjas  jer izbegavas dodatne komplikacije, a imas mogucnost raspolaganja sretstvima koja vec imas na racunu bez placanja provizije. Ako se svako od nas izjasni po ovom pitanju svako ce reci da je njegova banka najbolja, a u stvari nema razlike. Ko jos uvek nema tekuci racun, najbolje je da ga otvori u banci koja mu je najbliza ili negde usput, jer se devize na racun uplacuju iskljucivo licno i iskljucivo u maticnoj banci, a uplata dinara u drugoj banci na svoj tekuci racun kao i online konverzija se dodatno placaju sto podize cenu proizvoda.

Van mreže vlaves2000

• Drug član
  • Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #14 poslato: April 20, 2013, 18:40:17 »
Ja sam zadovoljan sa intezom, prvo radi ceo dan od ujutru do uvece, i subotom do dva, sto nije slucaj sa dosta banaka, a marfijev zakon je da bas treba onda kad nema, svi su veoma ljubazni i spremni da objasne i pomognu u svakom trenutku, nema provizija, nema naknade za odrzavanje deviznog racuna, pri kupovini skinu neku naknadu ali su meni svaki put posle par dana vratili sve do centa. Mozda je sad situacija drugacija ali ja kada sam isao da otvaram u vecini banaka su me bledo gledali, a u raifajzen baci deru kozu sa ledja tako da mi je inteza za sada ok, imam ih u valjevu dve blizu su mi, e sad liber je upravu ako vec imate tekuci racun u nekoj banci da tu i otvorite internet karticu ako je imaju, najbolje je da ta kartica ne bude vezana za vas tekuci racun jer ako neko upadne preko interneta a nije retkost odosye u cabar, drugo nemaju sve banke stimulativni kurs, ja imam racun u volksbanci i nikad mi se nije isplatilo da kod njih kupujem evre iako imam i din. I dev. Racun odem lepo u menjacnicu kupim povoljnije evre, uplatim na intezu onoliko koliko treba z Kupovinu i to je to