Mislim da mozda ima veze sa tecnoscu, mozda si a da to ni ne znas blago dehidriran ujutru. Zasto bas ujutru?, pa dok spavas sigurno ne unosis tecnosti. Ljudi veoma cesto ni ne znaju da im je organizam hronicno blago dehidriran, sam vaping dodatno dehidrira organizam, dobra hidratacija tokom celog dana ce se osigurati da cak i ujutru kad je telo najvise dehidrirano ne bude tako strasno jer nije vec bilo na rezervama.
Cak i ako cim ustanes grunes casu vode ne verujem da ce ti odma prijati vape jer dok se telo povrati od dehidracije treba vremena.
Mislim da bi trebao da probas da unosis vise tecnosti tokom celog dana, takodje mozes uvece pre nego sto legnes da grunes jednu casu vode, ujutru kad ustanes takodje odma popi casu vode, sacekaj 10-15min pa vidi da li ce ti tad prijati.
Takodje ako prva stvar koju uradis cim ustanes je pranje zuba, znas da ce da ti mutuje sve arome na neko vreme sto kod cigarete i nije bas bio slucaj. Ja licno gledam da se prvo malko navapujem pa onda operem zube. Zato gledam da uvek operem zube pre samog spavanja kako bih ujutru mogao samog sebe da podnesem do pranja zuba.
Inace mnogi ljudi malo mesaju sta je unosenje tecnosti, znam gomilu ljudi koji smatraju da piju dovoljno tecnosti jer popiju tonu kafe/nesa tokom dana, to ne pomaze, cak ako ista radi odmaze sa hidratacijom organizma jer je kafa diuretik. Crni i zeleni caj takodje.
Generalno mnogo ljudi je cesto blago dehidrirano a da to ni ne zna. Ne znam zasto mnogi imaju taj "poremecaj" da ne osecaju zedj dovoljno, cinjenica je da svi trebamo da unosimo barem 2litre "prave" tecnosti dnevno, u to se kafa, mleka, jogurti, crni i zeleni caj, pivo i slicno ne racunaju, leti nam treba drasticno vise tecnosti zbog znojenja, a opet tih 2l je minimalac. Na to dodaj da smo vaperi i da sam vaping absorbuje dosta tecnosti iz organizma... Ja nebih gurao ispod 3l tecnosti dnevno, leti vise.
Gledaj to sa pozitivne strane, nista te ne kosta da probas da unosis vise tecnosti cak iako smatras da unosis dovoljno, nista neces izgubiti testiranjem par dana a mozes da dobijes dosta, dobro hidriran organizam je jako bitan ne samo za zdravlje nego ce i same arome tvojih tecnosti postati lepse jer vise pljuvacke pomaze da bolje osecamo ukuse.
EDIT:
Solidan nacin da covek zna da li mu fali tecnosti u organizmu je gledati koliko je tamna mokraca, ne ujutru, generalno, npr moja je veoma bistra tokom celog dana, cak ni ujutru nije ko nekima ( znam kad nosim mokracu na analizu pa vidim sta sve ljudi stavljaju zapitam se da li je uopste mokraca).... Takodje mozete brojati koliko puta ste bili u wcu tokom dana i brojati koliko dugo mokrite prosecno, mada iskreno po meni je lakse piti vise tecnosti nego da brojim odlaske u wc i sekunde mokrenja...