Autor Tema: Cime se rukovodite prilikom nabavke nove opreme ?  (Pročitano 5889 puta)

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 11182
  • -Receive: 13078
  • Ugled: +15513/-0
  • Pol: Muškarac
Cime se rukovodite prilikom nabavke nove opreme ?
« poslato: Mart 18, 2018, 20:21:05 »
Po meni iskustva korisnika su jedno a misljenja recenzenata drugo , ovi prvi cesto nemaju interesa da krivo pisu osim ukoliko imaju na umu nadoknatu novcanih sredstava pa su u stanju ponesto precutati ili od sramote ukoliko su se izuli posteno pa da ne bi ispali naivni a ne retko se desi i da su previse tolerantni prema proizvodima pa neke nedostatke mogu i da oproste u zavisnosti cene proizvoda i onoga sto nudi...recenzente ne zelim da komentarisem jer je vecini to postao biznis i posao im je da predstave proizvod ali nisu u obavezi da pomenu dobre i lose strane a ukoliko to i urade pitanje je da li im treba verovati ..
Iz svega ovoga proizilazi da nema savrsenog proizvoda i da nesto sto odgovara jednima nije siguran znak da ce odgovarati i drugima ( da ne kazem svima ), i kako onda da znamo koji ce proizvod odgovarati bas nama ?
Ukoliko znate sebe i poznat vam je stepen tolerancije ..vrlo lako  :098:
Ovih dana sam se bas nacitao razlicitih misljenja o berserkeru ali to nije izolovan slucaj...recimo kada sam ja uzimao Primo mini prodavac ( ne zelim nikoga imenovati ) mi je savetovao da dobro razmislim da li i dalje zelim uzeti bas njega jer mi je ukratko obrazlozio svoj pogled i nedostatke koji su njemu zasmetali medjutim...ja sam bio toliko zagrejan za taj mod da sam mu mogao oprostiti sve ono sto mozda neko drugi ne bi i..nisam se pokajao  ;D
Sto se tice svega ostalog u stanju sam saslusati razlicita misljenja nakon cega donosim odluku da li da pazarim ili preskocim , ako nekome moze raditi ok a drugom moze da ne radi ok stavljam sebe u oba scenarija i odluka prevagne u zavisnosti pre svega od potreba ...trenutno sam sasvim zadovoljan svojom opremom i ne zelim da eksperimentisem sa necim sto ponekad moze i da ne radi ok ..
Kakav je vas stav u vezi ove teme ?
Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

Van mreže Morgana

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 3091
  • -Receive: 7354
  • Ugled: +9232/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Cime se rukovodite prilikom nabavke nove opreme ?
« Odgovor #1 poslato: Mart 18, 2018, 20:57:17 »
Koristim pomoc  - pozovite prijatelja hihihhhhhhhh

Ako sam bacila oko na nesto a vec nisam bila u mogucnosti da licno isprobam konsultujem se sa prijateljima koji ili imaju tu opremu ili su imali prilike da isprobaju a istovremeno su npr koristili nesto od onoga sto ja koristim pa uporedim njihova misljenja kako o opremi koju koristim tako i toj nekoj koja me zanima ...

nisam se presla do sad ...  :smile1:

Na mreži bobpp

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 6173
  • -Receive: 10517
  • Ugled: +11343/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #2 poslato: Mart 18, 2018, 21:30:01 »
Iskreno,rukovodim se samim sobom posto,po pravilu,recenzije ne gledam a i preko komentara korisnika uglavnom samo preletim  ;D
Imam par (strogih) pravila kod opreme i ako zadovoljavaju - kupujem.

Recimo atomizer mora biti SS,mora imati 22mm u precniku,mora imati rupu <2mm ispod grejaca (i odgovarajucu komoru/dimnjak - znaci MTL),mora imati ili metalni tank u opciji ili plasticni/stakleni bez navoja (Doggy je jedini izuzetak,njega sam uzeo jer je simpatican i jeftin) itd.

Ako sve to zadovoljava ja cu mu neku namenu vec naci.

Mozda aroma nije na nivou ali za pojedine tecnosti to moze biti i prednost.
Mozda je punjenje losije reseno ali koristicu ga kuci (za put ionako uvek imam nesto vece zapremine,napunjeno i provereno)
Mozda je zapremina mala - ne nosim na svadbe i slave i slicne pijanke gde cu cuclati kao besan i puniti 18x za noc.
Suvise velik i tezak - koristim kad nosim jaknu ili torbicu,ne kratke gace.

Itd,itd...Zato ih i imam toliko i zato mi ni jedan nije neupotrebljiv iako smatram da su svi,do poslednjeg,nesavrseni.
Naravno,sa pojedinim se vise druzim jer mi njihove mane manje smetaju a prednosti vise prijaju ali,ponavljam,ni jedan mi nije totalno neupotrebljiv.
Pojedini mi pruzaju bolju aromu,kod nekih mi se svidja protok vazduha a neki su mi,jednostavno,vizuelno lepsi i to su stvari koje volim da postavim u prvi plan a mane,iako sam ih svestan,da potisnem u pozadinu,ne opteretim se njima i pokusam da uzivam.Pri tome ne mislim da mane ignorisem ili ne priznam ocigledno vec upravo to sto kazem - budem svestan ali bez opterecenja.

Slicno je i sa modovima ali da se ne ponavljam.

PS
Na isti nacin i ovde opisujem opremu koju nabavim.Deluje da je (a verovatno i jeste) veci naglasak je na dobrim detaljima ali sta cu kad tako gledam na stvari - cim sam nesto kupio i koristim znaci da meni nije neupotrebljivo pa ne bi bilo u redu ni da drugacije napisem.Naravno,trudim se i da svaki nedostatak navedem ali ne naglasavam vec radije ostavljam na drugima da ocene koliko im to moze smetati ili ne pri upotrebi (posto meni ocigledno,cim ga koristim,ne smeta toliko).

Van mreže kinkel

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 1289
  • -Receive: 1379
  • Ugled: +1379/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #3 poslato: Mart 18, 2018, 22:13:49 »
Ja sam opremu nabavljao stihijski. Sve dok se nisam smorio, umorio .. ili nasao sta mi treba. Svasta mi je za ovih 450 dana proslo kroz ruke. Sada  gledam opremu na sajtovima ali tako me mrzi da kupim, da cekam, da se smaram sa setapima .. za sada nemam zelju da uzmem bilo sta .. sve vise razmisljam o nekim kertridž resenjima.. koliko parim bice dovoljna.

Van mreže Bolle

• Drug član
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 10882
  • -Receive: 3343
  • Ugled: +3856/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #4 poslato: Mart 18, 2018, 22:43:57 »
Služim se onim pravilom, da ne volim pravila...  ;D

Imam neke prohteve koje volim da vidim na atijima i modovima i to je to, kratko i jednostavno... Što više mojih prohteva ispunjava, tako manje i recenzenata gledam... Za neke atije, bukvalno sam i izbegavao da vidim ili čujem bilo šta... Pošto sam stanovišta da ne može niko bolje od vas samog da zna šta vama i treba... Zar ne?

I na kraju... Uvek se držim i onog mota, koliko sam trošio na katran koji sam sam unosio u sebe, ovo mi sve onda dođe džabaleska, a još ostane nešto opipljivo...  :00000003:

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #5 poslato: Mart 18, 2018, 23:15:42 »
Ja kupujem samo ono za sta sam siguran da ako mi se ne svidi mogu da nadjem nekog pacijenta da mu uvalim :D

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 11182
  • -Receive: 13078
  • Ugled: +15513/-0
« Odgovor #6 poslato: Mart 18, 2018, 23:17:41 »
Posteno  :098:
Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #7 poslato: Mart 18, 2018, 23:24:19 »
I ja sam pacujent. Ali ne obican. Ja sam pacijent sa predumisljajem ;D

Van mreže badja007

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 2373
  • -Receive: 1338
  • Ugled: +1343/-0
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
« Odgovor #8 poslato: Mart 19, 2018, 08:59:37 »
Citiracu opet nekog..
Isto idem iskljucivo logikom, pa
i ja ovo koristim pre svega zato sto moram,
 a ne zato sto volim.
Za opremu se ne vezujem, i sve sto imam sutra bih zamenio necim sto izgleda na pravu Cigaretu,Tompusa i Lulu..