Kupih ovih dana ovaj mod, pa da kazem neku rec

Pre nego sto sam kupio evolv kick 2, mehanicke modove nisam ni gledao. Onda sam malo poceo da bacakam farove, u zelji da iskopam nesto malecko sto moze da radi u kombinaciji 18500+kick. 4nine mi se ucinio kao dobar izbor, i nisam pogresio. Ovaj mod nema kocnicu, ali nije mi ni potrebna jer ne planiram da ga nosim van kuce. Mod lepo izgleda, kick lepo upada i nema nikakvih gapova... Moj primerak je malo izgreban, ali i to ce se sredi. Prekidac je prica za sebe. I ako sam cuo dosta pohvala na njegov racun, nisam se nadao da bas ovako dobro radi. Bukvalno nije potreban nikakav pritisak, vec sama tezina moda naslonjenog na prst aktivira prekidac. Na mom primerku je jedan magnet okrnjen pa kad se nadje u nezgodnom polozaju hoce da promasi, ali sam narucio magnete i taj problem ce biti resen. Inace, kad postavim magnet u dobar polozaj, nema promasaja nikako.

Ipak, potencijalnim kupcima ovog moda (kojih je srecom sve manje) bih hteo da skrenem paznju da je ovaj mod izuzetno opasan kada se koristi kao mehanicki mod. Toliko opasan, da cak mislim da je zbog ovakvih idiotskih proizvodjaca i trebala jedna regulacija evropske unije, i da smo mozda to i zasluzili. Covek treba da bude totalno lud da nekom pocetniku da ovo da koristi. Cak mislim da je ovaj mod opasan i za iskusnije korisnike bez kick-a. Dati ovaj mod nekome ko pocinje sa koriscnjem e cigareta, je identicno kao nekom ko ne zna da vozi dati auto sa celavim gumama i naterati ga da vozi 200. Ova brzina moze biti opasna i za iskusne vozace, a jos sa celavim gumama... Tako i kod ovog moda vreba dupla opasnost.
Konektor ovog moda nema plus pol, vec se plus pol atomizera naslanja direktno na plus pol baterije. Ako iz nekog razloga plus pol na atomizeru utone, kratak spoj je zagarantovan. Onoliko koliko plus pol viri iz atomizera, toliko nas deli od kratkog spoja. Pocetnici ovo ne znaju, a kod kineskih klirova i kod mnogih atomizera plus ne viri ni malo, sto znaci da je cim se navrne, baterija u kratkom spoju. Kod mnogih atomizera plus pol vrlo lako moze da utone usled istrosene izolacije, pretegnutog srafa, kod losih klonova... U takvim situacijama covek se jednostavno zbuni, i umesto da samo odvrne atomizer, ko zna sta moze da uradi i da povredi i sebe i nekog drugog.
Sa druge strane... sa donje strane

imamo prekidac koji nema kocnicu i veoma se lako aktivira. Prekidac stvarno fenomenalno radi, gotovo kao da je touch screen. To je jedan od razloga zbog kog sam ga i kupio, ali ponavljam: ne planiram da ga nosim po dzepovima. Prekidac se nece sam aktivirati od spustanja na ravnu i tvrdu podlogu, ali na meku hoce, kao i u dzepu ako u njemu imamo jos nesto. Ako u modu imamo kick, nista nam se ne moze desiti jer kick ima 10 sekudi cut off. Medjutim, ako nemamo neku zastitu i aktiviramo prekidac, u najboljem slucaju se mozemo dobro ispeci, a ako ne osetimo toplotu moze doci i do eksplozije ili pojave plamena.
Meni se ovaj mod svidja i volim ga. Volim lepe mehanicke modove, jer mogu biti mali i pelo raditi u kombinaciji sa kick-om. Ipak, srecan sam sto je vreme mehanickih modova nepovratno proslo, pre svega zbog ovakvih proizvodjaca i mogucih sitiacija. I jos smo i dobro prosli. Nije da nije bilo paljevina i sistanja baterija, ali smo to drzali za sebe ili pricali samo najblizima, sto je i dobro i lose. Srecom, bilo - proslo... Sad imamo nove sutuacija o kojima mora da se zvoca, dok nas Evropska Unija svojim zakonima ne ovede u red

E onda nas nece biti ili cemo se prepoloviti...